ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

om att glädjas åt andra,

2012-02-17 10:21:00 / 1 kommentarer ..


Ibland undrar jag vad det är för ställe jag bor på. Ibland undrar jag hur jag stått ut såpass länge som jag faktiskt gjort. Ibland undrar jag om jag är precis lika bitter och missunsam som många andra. Jag hoppas inte det.

Ibland hatar jag verkligen att vara tjej. Att växa upp i ett samhälle där man redan från start skolas in i att det är okej att snacka bakom ryggen på andra. Vi lär oss redan på dagis att vi inte ska slåss utan att prata om problemen istället, men vi lär oss inte att prata med rätt person om saken. Vi lär oss att ta det med någon annan, aldrig att man går till personen det rör och löser det mellan de berörda. Jag blir så trött.

Varför har vi så svårt att glädjas åt andras framgångar? Är vi verkligen så osäkra och tveksamma att vi måste trycka ner någon annan för att bekräfta oss själva? Ibland hatar jag att vara en del av hästsverige. Att vara en del av en kultur där det ses som standard att trycka ner sina "vänner" för att själv komma framåt. Jag förstår inte grejen med det. Bara för att man trycker ner någon annan blir man inte bättre själv, man är fortfarande kvar på samma nivå. Bara för att man kanske lyckas trycka ner någon såpass mycket att man eliminerat allt motstånd från den personen så finns det fortfarande så många andra kvar. Varför inte lägga energin på att träna istället och bli bättre och på så sätt krossa motståndet.

Det är väl ingen nyhet att man lär av varandra. Varför kan vi då inte peppa varandra och hjälpa varandra att utvecklas? Det är gynnar ju trots allt alla, ju mer våra konkurenter utvecklas desto mer kan vi lära av dem.

Räcker med bitterhet för stunden. Lovar förövrigt att jag ska bli en bättre människa nu. Helt officiellt. Hanne lägger av med skitsnacket och byter liv. Puss

Kommentarer
Linnéa

Jag vet precis hur det är, som hästmänniska får man alltid kämpa i motvind. Jag fick höra om min förra häst, Yessica som Linda red, att jag red henne så dåligt att hon skulle behöva slaktas inom ett år (av ordföranden i våran ridklubb..). Henne utbildade vi själva till MSV/110 :) Ingen Jossan direkt men ändå, folk är så elaka. Jag minns inte ens när jag såg fram emot att åka till stallet senast.. Usch! Well well, du får göra det bästa du kan av det och sätta dig i främsta rummet.. Du måste få må bra du med, sluta prata eller ens hälsa på folk som är jävliga är ett tips! :)

2012-02-17 18:19:51
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se