ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Tonight's gonna be a good night!

2012-04-30 20:05:59 / 0 kommentarer ..


Det är Valborg. Ikväll kör vi all in. Helt okej.


Hatade rubrik

2012-04-30 18:50:49 / 0 kommentarer ..


Seriöst, rubriker. varför? blä, de suger och är bara jobbigt. Så vill man ju helst komma på något som är lite catchy men nääääääää de är fan inte lätt asså.

Longerade Jossan på tåg idag, i början va hon allmänt tokig och bara sprang och brallade och blåste upp sig och va allmänt jobbig meeeen efter en del tålamod så började hon slappna och lyssna på mig... :) Testade att longera henne med pessoasele i slutet, hon accepterade den faktiskt väldigt bra, sparkade mot den någon gång i galoppen men det är ju fullt förståeligt, den tvingar ju henne att jobba i den form hon tycker är jättejobbig hehe.. Ska definitivt fortsätta longera med den ibland, den får henne att jobba i en lägre och rundare form än vad jag kan få till ridmässigt eller med vanliga inspänningar, vilket hon behöver, hon måste komma upp med ryggen och börja bygga ordentliga muskler där!

Vad har ni för olika åsikter om att använda pessoasele..?

Nu har jag inte tid att skriva mer, måste ner och fixa lite i köket innan det bär av mot sofielund för grill och förkrök med mina fina tjejer innan vi drar till wq och dansar rumporna av oss hehe hoppas ni får en grym valborg allihopa!


Riktig sommar

2012-04-30 13:16:28 / 0 kommentarer ..


Fint väder. Geb färdiglongerad och duktig. Valborg ikväll. FINT.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3321481/images/2012/pic_200579950.jpg" class="image">


Hört att dedär med studier är askul

2012-04-29 19:52:26 / 3 kommentarer ..


Måste verkliga plugga arslet av mig hela kvällen om jag ska hinna plugga ikapp lite, orkar inte ha 100 poäng att tenta av på en månad, fml, det suger, livet suger, jag suger, svenska suger, boring boring boriiiiiing

Aja idag har jag iallafall varit med Hanne på tävling under dagen, dom va jätteduktiga! Men de lär ni väl ha fattat eftersom dom kom hem med två rosetter haha..

Trevlig klubb att vara på! Synd bara att det alltid ska finnas bittra människor på framhoppningen som tror att dom äger alla hinder, aahhh får damp på dom. De kallas att samarbeta, hört talas om det..?

Sen passade vi på att köra fast i leran när vi skulle åka hem, framhjulsdriven bil, blöt uppkörd gräsmatta och släp som väger typ 1500 kg va tydligen inte en bra kombo haha. Stackars illa svarta faran, de va bara att gunga loss honom med hjälp av parkeringsvakterna hehee, kändes iallafall bra att vi inte va den första bilen som fastnade där..

För övrigt så fick Jossan vila idag och imorgon ska jag longera henne :)

Fina svarta faran och jossakossan


Nollor

2012-04-29 15:16:25 / 1 kommentarer ..


Superskönt. Äntligen börjar nollorna trilla in. Fina Sune. Filmer kommer senare.


Nu: tävling.

2012-04-29 07:17:36 / 0 kommentarer ..


Snart på väg till Vingåker. Känns bra när alla andra är i Västerås och tävlar. Hoppar 1 meter och 110, och idag ska jag fan nolla.

Drog två söta fjorrebilder, bjuder osv.


tjenare mannen

2012-04-28 14:16:34 / 0 kommentarer ..


Precis ätit lunch. intressant, jag vet. Red ut en sväng på jossan idag och skrittade och travade, hon fick ju gå väldigt hård igår och då fick hon ta de lite lugnare idag. Vill ju inte åka på en överansträngning eller något liknande för de suger :))))))))))

Bara för att jag va extra snäll idag så fick hon lite liniment på benen och ryggen och fick stå och äta gräs utanför hagen ett tag , då blev hon klad hezt.

Myzpyz



Livsnjutare

2012-04-28 08:04:10 / 0 kommentarer ..


Morgonstalltjänst avklarad och färdigmockat osv till dagens hästar.

Nu njuter jag av vårsolen med min älsklingspojk. Han njuter nog mer av gräset iofs. Snart dags för full fart igen.


Fina heztar

2012-04-27 22:31:13 / 1 kommentarer ..


Som hanne skrev innan så va hästarna grymt duktiga idag! Mer om vår ridning får ni inte veta idag, allt jag har att säga är att ibland så blir man överraskad av kapacitet ! Jag och Hanne va faktiskt duktiga vi med. Nu ligger jag ensam i min iskalla säng och ska kolla film, ingen som vill komma och kolla film med mig eller??!!?!?!!??!!!

Nä okej, egentligen så vill jag bara ha någon som värmer upp sängen åt mig. Sen kan den människan få sitta på golvet och vakta hela natten så ingen kommer och typ dödar mig. Seriöst, hur fan kan folk tycka att det INTE är läskigt att sova ensam? Eller hemma är det inte läskigt att sova ensam men då har jag ju min 8 kilos mördarmaskin som vaktar mig, sådeså

mördarmaskinen himself, läskig va va va vaaaaa


Sjukt nöjd

2012-04-27 20:26:05 / 1 kommentarer ..


Hästarna har imponerat rejält idag. Sune har tagit fram sitt bästa jag, jag med för den delen, och verkligen visat vart skåpet ska stå. Hejdå svacka, nu jävlar.

Och Jossan var redigt duktig hon med, helt sjukt vad hästarna kan bara man vågar lita på dom. Är en glad tjej som går vidare till nästa häst.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3321481/images/2012/pic_200205151.jpg" class="image">


Pissregn och markarbete

2012-04-27 17:58:41 / 0 kommentarer ..


Hade planerat lite hoppning på tåg, vädret satte stopp så nu blir det lite avståndsträning i gula. Första gången jag rider här utan tränare på ett år tror jag.

Skönt att få va själva iaf.


Ja men det är ju iallafall fint väder

2012-04-27 15:39:51 / 1 kommentarer ..


Har äntligen kommit ikapp i Svenska B, gjort alla uppgifter vi haft under de senaste året på 3 veckor, helt ok duktigt för att vara mig hehehe. Nu ska jag bara tenta av den delen som jag inte varit med och gjort på grund av att jag läste in både första och andra året på strömsholm samtidigt vilket skapade lite schemamässiga problem osv osv osv blablabla, tur att jag har flera veckor på mig , lugna puckar!!!!!!!! eller........ fml

För övrigt så är jag så trött på skolan att jag skulle kunna spy, tanken på att jag är fri om ca 6 veckor är fan det enda som håller mitt humör någorlunda uppe. håhå jaja, de är inte lätt att vara en omotiverad ungdom i dagens skola, aja baja smäll på fingret "du har ju så mycket kapacitet, varför utnyttjar du den inte" "om du bara hade ansträngt dig så hade du kunnat ha MVG"och så vidare, HATAR FAN SKOLAN AV HELA MITT HJÄRTA, DÄRFÖR UTNYTTJAR JAG INTE MIN KAPACITET, CAPISCE? Jag har mvg i de ämnena jag bryr mig om så låt mig va

Nä nu ska jag ta mitt omotiverade arsle till stallet och mocka bajs och filosofera över min framtid och fundera över varför jag måste vara så otroligt envis ibland. Pyss och Kjam

Den osminkade sanningen, dadadaaam


Att ta livet av en vän.

2012-04-27 14:00:34 / 0 kommentarer ..


Nu är det mindre än en vecka kvar. Lördag, söndag, måndag och tisdag, sen är det dags. fem dagar, totalt 116 timmar kvar tills det är dags att kliva in på hästkliniken igen. Tusen tankar rör sig i mitt huvud, självklart hoppas jag på en friskförklaring. Men jag kan inte gång på gång låta bli att fundera på hur det blir annars.

Läste ett sjukt intressant inlägg hos Fanny som stämmer ganska väl överens med allt det jag funderar på. Tänkte ta och dela med mig lite av mina tankar.

Att förlora en bästa vän är aldrig enkelt. Speciellt inte om det är en själv som tagit beslutet som lett till förlorandet. Att ta bestlutet att avsluta någons liv kan vara något av det svåraste man kan göra. Speciellt när det finns hopp, vilja och en liten chans kvar. Men när är chansen så liten att man kan offra sin bästa vän istället för att ta den?


Jag kan inte avgöra vart alla andras gräns går, men jag vet att snart har vi, jag och Geb, kommit upp till den nivån där det snart är dags att ta ett beslut. Det kan låta kallblodigt, hemskt och fruktansvärt dumt att jag går omkring och funderar på det, när jag själv tycker att han blivit bättre. Men någonstans måste man börja fundera, jag vill vara beredd på det värsta och ha en aning om hur jag resonerar kring det här.


Geb har stått i tre månader nu. Inte en jättelång konvalecenstid, speciellt inte när det handlar om operationer och ryggar. Ändå finns det någonstanns ett stopp. Vi har sprutat honom i ryggen, utan resultat. Han har fått rehabträning, utan resultat. Han har gått på metacam, utan resultat. Nu har han opererats och fått uppbyggande träning, med okänt resultat. Någonstans här börjar jag känna att det finns inte så mycket mer att göra. Han kan bli sprutad ytterligare en gång, han kan få gå mer på lina och kanske lite mer medicin. Men kan man då veta säkert att det kommer bli bra? Nej. Därför börjar vi komma till en gräns.


Det kostar pengar att ha en häst. Det kostar ännu mer pengar att ha en sjuk häst. Något som kostar ytterligare mer pengar är att ha två hästar. Jag vill tävla, det är en av anledningarna till att jag rider. Jag har absolut inga problem med skogsmulleryttare som inte tävlar eller så, men det tar vi en annan gång. Jag vill ut och vinna, rida ärovarv och få segertäcken. Jag vill sätta mina kval och åka på meeting. Ni vet, allt det där jag brinner för. För det behöver jag en hel häst.

Alltså, det är inte så att jag vill att Geb ska dö. Inte på något sätt, däremot vill jag inte chansa så länge till. Finns det inga klara besked på onsdag börjar jag känna att det är dags att ge upp. Jag klarar inte av hur mycket som helst av att "det finns en stor chans att han blir bra." "Han kommer iallafall kunna fungera som promenadhäst." Det är brutalt, men jag har inte råd att ha en promenadhäst när det inte är det jag vill ha.

Pengar och känslor hör inte ihop helt enkelt. Hur det blir med Geb får framtiden utvisa, iallafall får vi vänta tills onsdag innan något besked finns. Lagom flummigt inlägg, men ni vet. Sån är jag. Nu ska jag snart ut och rasta mina hästar iallafall, får hoppas att dom är snälla idag. Jag är för sjuk för att orka med om dom är dumma..


Imandi - 1991 e. Imperator, min storhästdebut här. Avlivad för några år sen av många anledningar. En av mina finaste, verkligen.

Ändrade planer

2012-04-26 14:33:31 / 0 kommentarer ..


Red Sune en snabbis innan lunch i stället, jobbade övergångar och satt ner i traven ordentligt för första gången haha. Hej träningsvärk.

Har precis haft städdag på tåg. Har lärt oss lite norska med, haha älskar vår multikulturella skola.


Extralongering och powerwalk

2012-04-26 10:28:46 / 0 kommentarer ..


Inte ens en månad kvar till hästskötarexamen. Paniken börjar komma krypande. Hade ju extrainsatt förberedelselektion i tisdags nedhäng vid hand och knoppning&lindning. Fick tid med Jennifer idag att öva på longeringen en sista gång. Skönt att det sitter såpass bra, ska bara få till de sista och finslipa detaljerna nu under Gebs sista longeringsvecka. Fint med en skola där man kan göra sina fritidsmåsten på sin "läxläsningstid". Måste ju varit ungefär de vi höll på med iallafall.

Nu ska jag ta mig samman och gå en promenad med Sune. Efter det lunchfodring, lunch, snabbridning och i eftermiddag fix på tåg och miniclinic. Spännande.


Yteriiittt

2012-04-25 20:11:23 / 0 kommentarer ..


Red ut med Hanne innan, gjorde lite nyttigheter som tempoträning, lite sitsträning osv , vi är så duktiga ibland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Imorgon blir de lydnatsträning, lilla damen måste lära sig att ta skänkeln även när det ör jobbigt och att ta förhållningar även när hon mest av allt bara vill springa jättefort hehe.

Igår fick hon vila och i måndags va vi ute på prommis i solen, ibland får man unna sig lite myyyyyyyyys

Tempoträning och backar

2012-04-25 17:00:13 / 1 kommentarer ..


Uppe i skogen på åsen med Sune och Jossan, perfekt backträning utan att man ens behöver göra något. Lite tempoträning snart. Helt okej.


Slår två flugor i en smäll

2012-04-25 13:23:20 / 0 kommentarer ..


Brist på hjälm och överflöd av godis resulterar i joggingtur med gabbe..


Nationella-time

2012-04-25 08:43:15 / 0 kommentarer ..


Kommer spendera 6 timmar i en datasal idag med uppsatsskrivning. Förberedd.


Internatliv

2012-04-24 20:03:48 / 0 kommentarer ..


Lever livet med min fina familj på Strömsholm, övningskör med ettorna och har det bra.


Film :ppppp

2012-04-23 21:37:03 / 1 kommentarer ..


Ni får en film nu, från 1 m med jossan i helgen. båda rundorna ser ungefär likadana ut så ni klarar er nog på att få en film ihihihih :)))

Som ni ser i filmen så blir hon fortfarande lite stark ibland men det blir hela tiden bättre och det är väl egentligen bara bra att hon verkligen vill fram till hindren igen! Samtidigt så tycker jag att hon är väldigt sansad för att vara femårigt fullblod som är på tävling för tredje gången i sitt liv, allt slit börjar verkligen ge resultat! Aja nu har jag inte tid att skriva mer, måste plugga. Surt med petet på sista hindret menmen är jättenöjd med henne iallafall!

Foderstatsberäkning och ahaupplevelser

2012-04-23 15:16:19 / 0 kommentarer ..


En arbetemedhästlektion senare har jag insett en hel del. Inte konstigt att ena hästen blir tjock och att den andra måste vara sjukt svårfödd...

Inget mer lucern för Geb på ett tag, bara på hösilaget får han dubbla mängden protein. Haha, borde börja räkna för hand jämt tydligen, verkar inte bli så bra resultat på internet tydligen. Sunes värden däremot stämde rätt bra, kanske inte världens mest ekonomiska foderstat, men ingår det så gör det ;)


Värdelös start

2012-04-23 10:35:45 / 0 kommentarer ..


Börjar veckans träningar på samma sätt som gårdagens runda ( och ju mer jag tänker på den desto sämre känns den) med dålig ridning och en häst som räddar mig gång på gång..

Imorgon ska jag rida bockar. Har tappat allt med avståndsbedömning osv. De andra har banhoppning på tåg = massa naturhinder....


Så otroligt nöjd!

2012-04-22 21:44:31 / 0 kommentarer ..


Har varit en bra dag med min ädla springare, gick rakt på transporten imorse, va duktig på tävlingsplatsen, ngt stressad ibland men alltid kontrollerbar, hoppade finfint över alla hindrena, gick rakt på transporten på vägen hem och snipp snapp snut så va sagan slut!

Haha inte riktigt så kanske men nästan. Startade somsagt 90- 1 m idag och hon uppförde sig superbra, rev sista hindret i båda klasserna dock men med tanke på hur bra hon uppförde sig idag och att hon inte stannade på ett enda hinder gör att jag ändå är nöjd! Att hon petade sista är antagligen för att hon blir trött, det va helt olika slags hinder som sista hinder i klasserna så det beror ju inte på något sånt. Det blir att fortsätta träna upp hennes styrka och sen ska dom jävla irriterande 4 felen vara borta för all evighet hehehehe , orkar inte skriva så mycket mer, är trött som ett as. Men ngn bild får ni nu iallafall, filmerna kommer upp imorgon. Den som väntar på ngt gott väntar aldrig för länge har jag hört hihi

Finns nog lite hopp för den här bebishästen också!


Skönt med snabba tävlingar

2012-04-22 16:15:59 / 0 kommentarer ..


Redan hemma. Vi har hunnit med att hoppa tre klasser, hunnit hem och lämnat en och och hämtat en häst. Båda har skött sig jättebra, särskilt med tanke på framhoppning osv :)

Filmer kommer senare, på Jossan iaf :) kameran dog lite grann till 110 men bjuder nog på lite iaf :)


Det går bra nu...

2012-04-22 13:18:52 / 0 kommentarer ..


Har varit hemma och lämnat Jossan, lastat Sune och kom halvvägs innan bilen börjar krångla... Verkar löst nu, förhoppningsvis hinner vi fram innan den börjar igen.


Back on track

2012-04-22 10:02:41 / 0 kommentarer ..


Jossan ett ner i första, ska in på framhoppning till 110 nu. Woho!


Tävlingsdags

2012-04-22 08:12:20 / 0 kommentarer ..


Trotsar vädret och åker till Hallstahammar för lite hoppning. Hoppas på sol snart, fina rundor och nöjda flickor!


TAGGARÅÅÅÅ

2012-04-21 23:39:33 / 0 kommentarer ..


Trimmade Jossan på tåg i förmiddags, det gcik bra. Fick jobba en del med att hon skulle gå fram för skänkeln, även en ung föredetta galoppör vill inte alltid springa fort hehe. Men det känns iaf bra inför imorgon!

Har, som hanne sa, longerat Geb i två dagar. Det har gått ganska bra, inte världens lättaste direkt men det är bara bra för mig så jag får fokusera och träna, tömkörning är ju något som jag verkligen vill bli duktig i!

Utöver hästtönteriet så har jag tryckt i mig en pizza och kollat på film, EN LÖRDAGKVÄLL. Bra skönt att man ska iväg tidigt med hästarna dagen efter så man inte får lov att hitta på för mycket hyss, däremot så är jag jättetjurig över att jag inte kan festa just idag eftersom min älsklingspluttilutt Madde fyller VUUXEEEN, åh vad jag önskar att jag kunde vara med och ba rocka sönder hela natten lååååååååååååååång. Nu ska jag fortsätta sura över att jag är ensam på mitt rum istället för att ösa sönder med min favorit.... och tagga tävlingen imorgon dåå, osammanhängande inlägg men de får ni leva med PUSS

Sötismadde och Linnea under en av de roligaste kvällarna evErRerrerrr

Fin Geb och tävlingstagg

2012-04-21 22:20:44 / 0 kommentarer ..


Tävling imorgon, lite spontant sådär, Sune ska gå en 110 och Jossan 1meter och 90 cr :) känns bra nu iaf! Hästarna va fina idag, får hoppas att det håller i sig imorgon.

Geb börjar faktiskt bli fin med, fin för att va där han är isf. Linda har hjälpt mig att tömköra honom nu i två dagar, nyttigt för honom. Hoppashoppas att han fortsätter så här så det går vägen nu!


Hoppträning 18 April, Jossan

2012-04-21 17:52:56 / 0 kommentarer ..



Movietime!

2012-04-20 15:42:01 / 1 kommentarer ..


tjena mittbena, träningen i onsdags gick som sagt väldigt bra. Jossan börjar nästan bli en normal pålle! eheheh men ah här är en film för er som vill se! pUsSssS onfeojdsnfl hejdå

¨P.S hon longerades igår och får vila idag så jag kan trimma igenom henne ordentligt imorgon! hejdå igen D.S


Dags för simlektion!

2012-04-20 13:33:25 / 0 kommentarer ..


Håller lektion i vattengympa, eller typ, intervallstyrketräning i vattnet helt enkelt hehe. Känns helt okej att stå på kanten och dirigera de andra om vad de ska göra!
/Linda


Superman

2012-04-19 10:05:58 / 0 kommentarer ..


Ville bara kika in och säga att hoppträningen för DS igår gick superbra, jag red bra, hästen va grym och allt bara klickade. Lägger upp filmer när jag slutat skolan! PUSS

Bild från igår hehe

Som vanligt

2012-04-17 20:00:43 / 0 kommentarer ..


Känner att jag och Linda bloggar lite sådär varannan dag hehe.

Iaf, har precis varit på Erikslund och letat efter papper haha. Har inte hittat några rosa papper alls :( FML osv. Men ja, fick med oss lite annat hem och sådär. Till det roligaste, lyckades köra fel när vi skulle hem igen. Alltid alltså. Haha


Lite skillnad!

2012-04-17 15:36:52 / 0 kommentarer ..


Lite skillnad har jag väl ändå åstadkommit med min lilla häst? eller vad tycker ni?

Februari 2012:


April 2012:

I'm back

2012-04-17 11:55:20 / 0 kommentarer ..


Så, tillbaka i strömsholm efter några helt underbara dagar hemma. Ni lär ju förstå att jag varken hade tid eller lust att slösa dyrbara minuter här när jag hade mina fina vänner att umgås med? Nu när jag kom tillbaka till ströms så fick jag lite lust att skriva igen, iallafall om Jossan så jag kan kolla tillbaka senare och se vad som hänt osv. Vi får väl se hur länge de håller i sig ; )

Nu rids Jossan igen! Igår red jag på tåg och trimmade igenom henne ordentligt, blev lite hoppning så vi inte är helt ringrostiga på onsdag, då kommer väl D slänga ut oss igen haha.. Red först över en bock några gånger för att få henne att vänta och såntdär viktigt, sedan började vi hoppa fram på en blå låda och en planka. Det gick faktiskt bra, hon stannade inte på något som hon gjort innan, dock hade hon ju väldigt mycket överskottsenergi så det blev en hel del brallande första delen av passet! Sen lugnade hon iallafall ner sig lite.. :)

Slutade med att vi hoppade en liten bana med flera saker som Jossan aldrig hoppat i hela sitt liv såsom pulvermanngrav, riktig vattengrav, grind och sådant, riktigt stolt över henne! Och mig med för den delen faktiskt, jag red riktigt bra igår. Man får faktiskt tycka att man själv är duktig ibland, bara så ni vet

Ni får några suddiga bilder nu så kanske jag laddar upp film senare idag om ni är snälla

Taggatagga,

2012-04-14 17:41:48 / 1 kommentarer ..


Tjejmiddag, fint förkrök och sen rejäl utgång i götet. Gött osv.


Idolbilder

2012-04-14 11:38:06 / 1 kommentarer ..


Ponnyhoppning hemma på klubben, hur kul som helst. Älskar att träffa alla gamla kompisar och se alla nya ponnyer alla skaffat.

UNDERBART!

Har varit och pussat lite på kändisbilbo också, ashäftiga ;)


Ibland är det fint att vara hemma

2012-04-13 21:36:34 / 0 kommentarer ..


En kvällspromenad, fruktsallad som väntar hemma och en riktig myskväll. Det är grejer de!


De 999 saker jag aldrig skulle göra, de vägs upp av 999 värre saker jag redan gjort

2012-04-13 15:49:45 / 0 kommentarer ..


Har tappat bort häftet till projektarbetet, har riktig sjuk migrän, har kollat klart hela dirty sexy money, har världens ont i magen och halsbränna. Livet leker.





på liv och död,

2012-04-13 11:40:50 / 1 kommentarer ..


Berättade ju om longeringen med Geb i tisdags, första gången på tre veckor han blev någorlunda motionerad. Efter mycket om och men funkade det ju iallafall, men det var väl bara det. Passade på att filma i onsdags bara för att ha något att jämföra med. Ni vet redan vad jag tycker, men hjälp mig. Är det nååååågon skillnad ens? visst det är skitsvårt att se på två filmer, men iallafall... Behöver lite pepp osv.
Onsdags


två månader sen, några dagar efter första behandlingen



haha, att man låter som ett cp när man filmar med mobilen är väl inget nytt. Ignorera det tack..
Men iallafall, är det bara jag eller är det i princip ingen skillnad i ryggen på honom?

sköna frågor, sköna svar

2012-04-12 21:47:49 / 0 kommentarer ..


Spenderar kvällen med lite projektarbete, annat plugg och fyller i en intervju till en kompis projektarbete. Sköna frågor och framförallt har jag supersköna svar (Hehe?!?!) så tänkte att jag kan ju dela med mig, säkert intressant för er att lära känna mig lite djupare såhär en torsdagsafton när jag ändå inte har något bättre att dela med mig av :*

2. Vart kommer du ifrån?
Östadkulle, Alingsås
Har du bott där hela ditt liv?
Ungefär, bodde inne i Alingsås tills jag va 15 typ 
När är du född?
92-04-15
Beskriv dig själv med minst fem ord?
Helt enkelt väldigt sjukt asgrym
Vad fick dig att söka till Strömsholm?
Vet inte egentligen, ville gå ridgymnasium och ska man göra det kan man la lika gärna gå på ett ställe med lite klass
Är du nöjd med den utbildning och inriktning du valt?
Jag är jättenöjd
Tycker du själv att du har utvecklats? Både som person och inom ridningen.
Jättemycket, både som person och i ridningen. Jätteofta har det varit sjuuuukt jobbigt, men väldigt väldigt givande.
Hur har det varit att bo på internat?
Går inte att beskriva såhär kort. Det är skitjobbigt och helt perfekt samtidigt. Det beror helt på vilka man bor med och hur man ser på det. Det finns ju alltid folk man inte kommer överens med, men samtidigt är det grymt att kunna bo ihop med sina bästa kompisar.
Ett tips till någon som ska börja på Strömsholm för att klara av skolan bra?
Det gäller bara att ha rätt inställning. Det gäller att gå in för det och se till att göra det bästa möjliga av allt. Ta alla chanser som finns att lära sig något och ha helt sjukt kul under tiden.
Har du någon dold talang?
Dolda talanger förtjänar att fortsätta vara dolda, men är en jävel på att dricka drinkar, gå i klackar alkoholpåverkad och leva livet.
Vem har varit en viktig person för dig? Motivera
Under tiden på strömsholm? Min mamma och låtsaspappa och Linda, de ställer alltid upp för mig vad som än händer och hjälper mig ur alla konstiga svårigheter jag hamnar i. Guld värt.
Har du något speciellt roligt minne från Strömsholm?
När Liza låg i diket utan för Kolbäckskyrkan, när vi glömde Joy på flyg, strippoker med Sara, när jag och Linda inte längre var välkomna på 18årsfest i kbk och självklart studentkryssningen! 
Vad ska du göra efter skolan?
Har inte bestämt mig än, har ungefär en miljon planer men vi får se i vilken ordning allt händer.
Har ditt hästintresse ökat de senaste tre åren eller har det blivit för mycket?
Det har varierat rätt rejält. Jag har väl haft toppar och dalar så att säga, just nu kan det inte bli för mycket överhuvudtaget.
Har det känts jobbigt att flytta hemifrån? Ibland. Det har varit skönt med. Det är skönt att få bestämma allt själv, men jobbigt att behöva göra alla "bo-själv"-saker.
Vad har du saknat mest hemifrån?
Mina kompisarna som jag inte fortsatt umgås med.
Hur känns det att ta studenten nu?
Skönt, men läskigt att verkligen behöva klara sig helt själv nu.

Mest lagade maträtten i internatköket?
Köttbullar och snabbmakaroner lätt.
Favoritskolhäst? Motivering
Joystick (vila i frid osv.) och Levado. För de va lite sådär speciella och alldeles underbara!

Väldigt intressant och så? eller? Jaja, tillbaka till mitt seriösa plugg och kanske lite kvällsfika.



Kunde haft det värre

2012-04-12 10:51:00 / 0 kommentarer ..


Sovmorgon, ett par avsnitt dirty, sexy money och superfrukost på det. Livet kunde varit sämre.

(spillde dock ut linfrö på halva golvet så har stått och dammsugit köket i tjugo minuter, men de skiter man ju i)

 


äntligen.

2012-04-11 19:52:02 / 0 kommentarer ..


Sitter hemma i lilla, fina Östadkulle nu. Dunkar lite maskinen och käkar godis. Har varit inne och handlat lite förnödenheter och hade tänkt leva livet lite.

Har en hel del plugg att ta tag i men skiter i det just nu. Ska njuta av mitt påsklov och kan ta sånt där ikväll eller imorgon eller i helgen. Däremot ska jag väl ta och laga lite mat, känns konstigt att göra det själv. Känns konstigt överhuvudtaget att va helt själv. Tyst i hela huset (förutom att det är fest i hela huset då) och ingen som skitar ner i köket. Längesen. Skönt på sitt sätt.


Så här längesen är det jag var hemma senast, hade tillochmed långt, brunt hår. Längesen.

Äntligen

2012-04-11 15:30:30 / 0 kommentarer ..


Klar med allt, fixat stall och plugg och packat. Skönt. Nu tar jag påsklov på riktigt och rullar hem mot älsklingsalingsås. Skönt!


sammanfattning

2012-04-11 10:34:00 / 0 kommentarer ..


som sagt, det har varit dålig uppdatering på länge. Skyller på för mycket alkohol och för lite tid. skärpning nu helt enkelt. Så nu klickar ni igång låten nedanför och bara njuuuuuuter, för här kommer en rejäl bildbomb.


Tisdag&Onsdag det vill säga, kryssning, beachferre, sköna askersundare, en hel massa dansapausa och snabba låtar, helt sjukt party osv.




Torsdag Tjejmys på Tabazco, reunion med kryssarpojkar, utgång på pocoloco, stenhård efterfest på donken




Fredag Spontan utgång med Liza och pojkar på pluto


Lördag Tjejföris @ oss, westerqwarn med ett helt gäng sköööööna brudar och grabbar, efterfestsjakt och morgonmys i hallsta.


morgonpigg

2012-04-11 08:54:18 / 0 kommentarer ..


trots att jag somnade runt halv tre lyckades jag ändå på något sätt vakna av mig själv, helt utvilad, vid sju. Tack kroppen och bara att traska till stallet. Har morgonfixat lite åt ett par hästar, myst lite med Geb och gjort klart det mesta där. Bara motionering av honom kvar, sen är jag klar i kungs. Ska upp till Sune om en stund med, tror Natta rider honom idag med så kan vi åka skapligt tidigt. SEEEEEN BÄR DET AV HEEEEEMÅT!!!!



känslosamt

2012-04-10 22:41:09 / 0 kommentarer ..


longerade Geb för första gången idag, han har inte motionerats mer än i sin lilla hage och promenader de senaste tre veckorna. behöver jag ens säga att han var överjävlig?

Tog ett bra tag att komma till spottlådan, mina 30 minuter effektiv longering tog sådär 1,5 timme att genomföra... hästkräk helt enkelt. Fick axeln dragen ur led och en spark på knät bland annat, härligt säker hästhantering...Känns bra att lämna honom till en klasskompis och åka hem imorgon. eller?

kan väl tala om att jag var världens tönt också, stod och var superkänslosam och ledsen i ridhuset. Tillslut gick han ju faktiskt okej, men såg ingen skillnad i ryggen... En enda tanke rullar i mitt huvud nu, helt ärligt ska det bli skönt att komma härifrån på sätt och vis, förhoppningsvis har han blivit bättre tills på måndag och jag slipper ha känslan av att vi gått in på vår sista månad tillsammans.

image description
Älskling. Jag vill inte förlora dig.

Back on track!

2012-04-10 14:45:49 / 0 kommentarer ..


Har inte skrivit på alldeles för länge, jag vet. Lovar att börja uppdatera mycket bättre så fort jag har kommit ikapp med allt pluggande. Ville iallafall ge en liten update vad som hänt med jossan den senaste veckan!

Vecka 14:

Måndag : Red på tåg, tränade helt på att ha koll på galoppen, att hon skulle vänta på hinder osv. Gick hur bra som helst och jag red riktigt bra idag! Avslutade med ett räcke på 115 cm, höjdrekord för lilla jossan!
Tisdag: Red igenom ett program på henne, mest för min egen skull, avslutade med att skritta en sväng i skogen och göra lite skritt-trav-skritt övergångar.

Onsdag: Nina kollade på henne och ordinerade åtminstonde en veckas vila från sadel då hon va öm i manken

fredag:Longerade

Lördag: Surprise surpise, jag longerade..

Sön-mån vila

Och idag, tisdag v 15, så longerade jag igen, fast idag utomhus! Hon har verkligen börjat lossna och börjat bli väldigt avslappnad, superkul! Hoppas på att få hjälp med tömkörningen imorgon :)

Suger

2012-04-10 11:17:09 / 0 kommentarer ..


Känns som det går sådär med det här alltså. Antingen har jag ett får tråkigt liv, för tillfället verkar det inte så dock, eller så har jag för mycket att göra.

Kan ju berätta att min påsklov började idag, om man väljer att se det så. Annars började det i fredags men det gör ju varken till eller från. Inledde iaf med ett samhällsprov idag, förhoppningsvis är jag tillbaka på min standard. Annars suger faktiskt livet. Nu sitter jag på bussen och försöker få tag på någon som kan hämta mig i Kolbäck, verkar gå rätt dåligt det med..


full (fart)

2012-04-07 16:53:56 / 0 kommentarer ..





så ni klagar på dålig uppdatering? Förstår er i och för sig, mycket på gång och sådär. Självklart borde ni väl få ta del av det.

Kan dra en liten kort resumé av min vecka lite sådär allt som hänt lite snabbt. Måndag var det träning för DS och det gick bra, riktigt bra.

Tisdag var en stressdag, började med hoppning för DS på morgonen, red skitdåligt och pajade mitt superförtroende.. Sen en snabbis till Erikslund för hulahulabandsjakt och snabbshoppa lite beachkläder. Stressa hem och packa och sen drog vi på studentkryssning. Hade ett rusktigt bra dygn på östersjön. Lite för mycket alkohol, trevliga människor och helt grymt party helt enkelt.

torsdagen
bestod också av en träning för DS som gick sådär, fick till det men inte mer än så. Utgång på kvällen, först tjejmys på tabazco och sen party på pocoloco med flickorna och några sköna askersundspojkar.


Fredag, igår osv var en såndär dag som jag hade tänkt ta det lugnt. Motionerade hästarna runt lunch och sedan mest bara blev det chill. Gick och la mig men blev så rastlös så jag och Liza drog en riktigt spontanare och hamnade på pluto, än en gång med askersundsgrabbar och hade en trevlig kväll helt enkelt.

Nu ska jag snart upp till gäst med Linda, ska ta in hästarna och sedan sticka till kolbäck hämta elin och fixa lite. Ikväll blir det westerqwarn och party med Peter Siepen. Fiiiiint!



Fredag

2012-04-06 20:11:19 / 1 kommentarer ..


Red ut Sune en sväng i förmiddags och sen trimmade jag en stund på tåg. Skuttade över lite hinder då träningarna gått dåligt den här veckan och jag verkligen behövde få upp vårt förtroende för varandra innan måndag.

Geb har gått i skritten och har fått vara ute en stund med, glad kille. Idag va han iofs lugn och snäll, skönt det. Igår var han ju galen!!

Nu ligger jag i soffan och chillar, känns som de va länge sen jag hade en lugn kväll. Fartfylld vecka till tusen!


Snöstorm

2012-04-06 08:25:36 / 0 kommentarer ..


Morgonmockat klart i kungs, ska bara trotsa snöstormen och sen gå och lägga mig en stund. Har ett par timmar att ta igen.


Helgalet

2012-04-05 15:48:55 / 0 kommentarer ..


Geb ska ut i hagen för första gången på väldigt länge, slänger på alla skydd jag hittar och hoppas att han överlever...


tillbaka,

2012-04-05 09:05:26 / 0 kommentarer ..


tänkte bara säga att det har varit väääääldigt dålig uppdatering. Jotack, vi vet. Har varit på kryssning och levt livet. Lika bra att lägga bloggen åt sidan då både för vår och er skull haha... Har iallafall haft det sjukt bra och sjukt kul, mer om det senare. Nu ska jag sova en stund till och sen upp och motionera mina fina.

Sån där kväll

2012-04-02 23:04:32 / 1 kommentarer ..


Har hunnit med en hel del idag. Sune var duktig på träningen, DS var nöjd och dessutom ökar hans skuld till mig. Hehe. Tjänar pengar på att rida bra, nästan som på riktigt. Hittills är jag uppe i 70 kr, härligt ;)

Kvällen tillbringade vi på gymmet, i solariet och en kvällsmysstund med Geb.

Nu är det plugg som gäller och snart sova, imorgon studentkryssning och full fart.


Foderlära!!!!!!!

2012-04-02 13:37:30 / 0 kommentarer ..


25 olika fodertyper och vi gissade rätt på alla, åh va bra vi är :))))))))))


Hoppdags

2012-04-02 10:36:56 / 0 kommentarer ..



Jossans hääääleeellgg

2012-04-01 21:17:02 / 0 kommentarer ..


Jossans helg har bestått av uteritt och vila, hon har skött sig jättebra så jag börjar bli mer och mer säker på att det va kraftfodret som satte grillor i huvudet på henne. Ibland ska man helt enkelt lita på sin egen instinkt istället för att lyssna på andra!

Förhoppningsvis kan vår veterinär kolla på henne i veckan, Även om hon känns helt normal igen så skulle de va skönt att få ett klartecken på att det inte blev några skador av hennes dumdristighet..


Passade på att mysa lite i hagen innan , visst är vi söta hehe


Det finaste någon kan få,

2012-04-01 21:14:16 / 0 kommentarer ..


Har hunnit med att kvällsmysa med båda mina pojkar. Det är livskvalité det.


Förberedelser

2012-04-01 17:39:59 / 0 kommentarer ..


Studentkryssning på tisdag, förberedelserna är i full gång.


ÄNTLIGEN KLAR

2012-04-01 17:03:56 / 0 kommentarer ..


Klar i stallet för denhär veckan, helt klar med att vara dagelev nu och det är sååååå skööööööönt! Nog för att det är skönt att slippa mocka och vara lite boss men dedär med att gå upp extra tidigt för att fodra är väl inte riktigt min grej..

Just nu sitter jag nere i rödas källare och väntar på att hanne ska sola klart så att jag också får sola hehe, skönt med solarium på skolan, iofs så har jag inte varit här på minst ett år men ändå, börjar bli dags att sluta se ut som ett lik och med tanke på att det snöat här igen(?!?!!!!????) så känns de inte så aktuellt att utnyttja den riktiga solen ännu..

Nä nu är de min tur att få lite värme, uppdaterar om jossans helg när jag kommer hem!

/Linda


Söndagsnöje

2012-04-01 16:01:43 / 0 kommentarer ..


Min lathet tog över. Ställde Geb i skritten istället för promenad. Mockat och gjort påsar med en kontroll på att han fortfarande lever varannan minut, vågade inte gå här ifrån när jag var klar heller så sitter och kollar honom nu haha. Tidsbesparande?!


13.52

2012-04-01 13:52:55 / 0 kommentarer ..


Drar en riktig myssöndag, Sune vilar idag. Geb har gått en gång och just nu ligger jag i soffan och väntar på mat. Helt okej liksom.


kombinationshoppning,

2012-04-01 08:57:00 / 1 kommentarer ..


Ibland önskar man att man var någon annanstanns. Just nu önskar jag att jag var på Billdal, där dom idag testar den eventuella nya bedömningen kombinationshoppning. Heeeelt sjukt spännande att se. Sex av elva hinder är kombinationer, totalt 17 språng, avståndstabellen gäller inte och man får inte stega distanserna. Som sagt, hade velat vara där. Det är ryttarna i div 1 som kommer utsättas för utmaningen, ska helt klart se till att följa resultaten och se hur väl de klarar sig. Håll koll själva här!


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se