ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Lugna puckar

2012-03-31 18:32:12 / 0 kommentarer ..


Chillar lite med en film eller två, lever livet helt enkelt..

Tänkte taggat äkta hästfest ikväll, hade varit så kul. Dock en massa krångel så den här gången dissar vi Skåne för sängen.


"Hon har alltid varit schysst mot mig"

2012-03-31 13:19:42 / 0 kommentarer ..


Nästan klar i stallet för dagen, bara eftermiddagsstalltjänst kvar! Har inte gjort ngt speciellt föutom stalltjäns,t hagbyten, fixa min häst osv.

Red Sonora, en skolhäst e:Robin Z ue: Imperator (som gjort för att bli psyk haha). Red inne i vita, hon va jättesnäll i början, Jens kom in och tömkörde en häst och vi pratade lite om vad det va för häst, jag sa att hon oftast va en schysst och ganska rolig häst men lite opålitlig och såntdär men att hon har ju alltid varit schysst mot mig. Sen tog det ungefär tio minuter innan hon drog världens bocksprång och jag voltade rakt över huvudet på henne och landade i sanden, så mycket för att hon brukar va snäll....Fick kommentaren att det iallafall va en snygg avramling, alltid något.. ;)

Söt bild på snoran när hon va en snäll ponnyplutt


Fredags

2012-03-31 12:28:54 / 0 kommentarer ..


Inledde helgen med mys och grill med fina klasskompisar. Jättekul att verkligen umgås med de man inte brukar hänga med. Känns att studenten börjar närma sig, det gäller ju att ta vara på tiden som är kvar.

Drog till Västerås och poco sedan. Jag brukar ha ganska kul där, men igår var det ganska värdelöst. Berodde nog dock mer på mig än på alla andra, men ibland blir det för mycket med dryga folk osv.


Kul med snö såhär på morgonkvisten

2012-03-31 08:30:17 / 0 kommentarer ..


Som att det inte va illa nog att jag sov 2.5 timme inatt och är förkyld, SKA DE KOMMA MER SNÖ OCKSÅ?

Nu går jag och gömmer mig i sängen, fast nä de går ju inte. ag har ju stalltjänst hela dagen. Kul kul kul kul kul hejdå


PAAAArttttYYY

2012-03-31 02:47:37 / 0 kommentarer ..


Haft en jättemysig dag/kväll. Började med grillning med några av världens bästa brudar, vi va inte så duktiga som vi trodde och det va inte så varmt som det borde va men det va mysigt iallafall haha! Sen satt vi inne hos Jossan ett tag, Hanne gjorde sig redo för krogen och jag bestämde mig för att vara nykter. Sjukt skönt att kunna ta bilen in så man slipper leta skjuts och lita på att man blir hämtad osv, ibland saknar jag verkligen att vara hemma och ha bussar som går nästan dygnet runt hela helgerna..

Drog till Poco Loco som vanligt, finns tre krogar i stan varav den ena har för hög åldersgräns för lilla mig(går väl att komma in om man försöker men de orkar man ju inte hehe), den andra är 100%..ja vad ska man säga.. fel folk.. och alldeles för många personer på för liten yta. Den tredje som jag va på då är väl ungefär samma standard men alla mina fina vänner hänger där och då blir det ju kul ändå!

Sen bråkade biljettautomaten i P-huset med oss också så slutade med att vi fick springa fram och tillbaka och leta bankomater och ta ut kontanter, då äntligen va maskinen snäll och gav tillbaka biljetten så vi kunde dra därifrån..

För er som är intresserade av hur det går med Jossan så går det bra, idag va hon inte öm alls och kände inget konstigt på henne, dock hade hon väldigt mycket överskottsenergi så hon fick komma ut och galoppera av sig det och nu står hon i sin box med täcket på, masserade även med liniment över ryggen och på alla benen. Har kollat upp analysen på vårt hö och där fann jag förhoppningsvis svaret till varför hon har varit så himla dum och galen nu de senaste, vi har extremt bra värden på det vilket gör att hon fått i sig otroligt mycket energi och det har hon ju redan gott om så klart de smäller då.. Så nu är det totaländring på foderstaten som gäller så hoppas jag på att hon lugnar ner sig igen! :)

Kanalmässa

2012-03-30 12:51:35 / 0 kommentarer ..


Skönt när idrottslektionen består av mässa i hallsta, skapligt chill! Hänger vid Rs monter och hänger med km och plastic. Haha spännande liv.


Kommer ha ett roligt lov

2012-03-30 10:01:05 / 0 kommentarer ..


Svensk litteratur, historiauppsats, två samhällsprov, projektarbete och fem idrottsuppgifter. Den där specialveckan kommer ganska lägligt.


det är roligare att ha kul men jag föredrar att plugga

2012-03-30 09:38:04 / 0 kommentarer ..


Sitter på historian och ska plugga seriöst för en gångs skull, heja oss!!! Kan inte skriva så mycket mer för om P ser mig blogga så kommer han få damp, dedär med bloggar är tydligen på hans svarta lista hehe. iallafall så är P helt lyrisk över våra bokval, vi är tydligen jättesmarta ibland. Plötsligt händer det va en mening som passade in bra på oss idag, enligt honom haha..

Nä vet ni vad, nu ska jag skriva en otroligt bra berättelse om uruguay och fortsätta mot mitt MVG i historia!

Shit happens

2012-03-29 20:49:31 / 0 kommentarer ..


Sååå, nu ska ni få en efterlängtad summering av dagen(vet att såååå många är sååå intresserade)

Började iallafall tjugo över sex med morgonfodring i skolstallet med morgonstalltjänst efter det. Massa söta småungar som är här och provar på att vara med en dag för att se om de vill börja här till hösten och de gör även ridprov då det finns vissa praktiska krav man måste klara för att få lov att börja(Har med kurskraven att göra). Gick superbra och superfort!

Efter det så skyndade jag iväg till jossan, gjorde iordning henne och red ut med Jossan. Skrittade och travade endast eftersom jag under ritten fick veta att vi fick ta med våra egna hästar på tömkörningslektionen, spännande! Eftersom detta är något jag vill kunna göra med Jossan så valde jag att ta det mycket lugnare än planerat på uteritten så hon skulle orka med tömkörningen också, man får ju passa på när man får gratis träning! ;) Tömkörningen vill jag börja arbeta med eftersom det dels är nyttigt att se hästen arbeta från marken och dels för att jag här skulle kunna arbeta henne på ett annat sätt som hon inte riktigt orkar göra med mig på ryggen. Hon va jätteduktig och ni får se en liten snutt på filmen nedanför:



Sen när vi skulle gå hem så hände det däremot en tråkig och läskig sak. Som jag kanske har sagt så va Jossan lite jobbig i början med att hon reste sig när hon inte fick som hon ville eller när hon blev rädd, detta är ett beteende som verkligen har blivit bättre och bättre hela tiden och de senaste veckorna har hon lagt av med det nästan helt. Idag va det tydligen något som triggade igång detta igen och när jag gick förbi ett av skolstallen så bara slängde hon sig upp på bakbenen helt plötsligt, tappade balansen och föll baklänges landandes på rygg.. Vet inte riktigt vad det va hon reagerade på och efteråt va hon lugn som en filbunke igen. Som tur va klarade hon sig med bara ett litet skrapsår på ena höften, hon verkade lite öm på den sidan hon landade på så får följa upp detta och be någon kolla på henne om det inte försvinner inom de närmsta dagarna..

Efter de så hade jag lektion på en skolhäst, hoppade bankar och de va askul, hästen av asgalen men somsagt, DE VA KUUL och nu kom mina vänner så nu hinner jag inte skriva mer, PUSSPUSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!

I had the time of my life

2012-03-29 19:07:00 / 3 kommentarer ..


Det är heeeelt sinnessjukt! Idag har jag haft min häst i ett år och en vecka, han har ju inte varit min hela tiden, men han har stått hos mig. Tiden går helt sjukt fort. Visste att det var nu någon gång jag fick hit honom men insåg inte att det verkligen redan hade gått mer än ett år förens jag kollade igenom mina bildmappar och råkade se bilderna från när han kom och kollade datumen...

Måste säga att allt som allt har det varit ett helt grymt år. Vi har gått igenom en hel del, både på gott och ont, men det som inte dödar det härdar och jag är verkligen fortfarande störtförälskad i honom. Det har varit många gånger jag tvekat på om jag gjorde rätt val. Att ta sig an en feg, seg fälttävlanshäst när man själv är likadan kan vara något av det mest korkade jag gjort, men jag följde mitt hjärta och hittills har det visat sig funka rätt bra när det väl funkat.

Just nu ligger vi ju lågt, men snart, SNART, SNART sopar vi banorna igen. Jag har världens bästa häst!



Första dagen, Mars 2011


Köping 110 Augusti 2011


120 debuten, Nyby-Torshälla Oktober 2011

Taggad

2012-03-29 18:06:46 / 0 kommentarer ..


Torsdag idag. En rikigt bra torsdag. Busridning i skogen och nya skor på Sune, klar i stallet tidigt och snart mat och lite solande. Helt okej. Fredag imorgon, fredag betyder helg. Kommer bli en sjukt bra helg. Tror jag ska in till stan imorgon, utgång med lite sköna vänner. Suger ju iofs lite grann i Västerås.. Men livet blir vad man gör det till, är man skön så blir det skönt. True Story! Känns som att allt går bara så bra nu eller så är det helt enkelt min nya chilliga inställning som fixar det. Whatever, jag klagar inte!






Svårt att inte älska livet när man har så sköna vänner.

Snabbis

2012-03-29 17:22:55 / 0 kommentarer ..


Har verkligen inte hunnit blogga idag då jag är dagelev och har haft fullt upp med fodringar, stalltjänster, lektioner, min häst osv osv osv.. Hinner inte blogga så mycket nu heller men ville bara säga att jag lever och att jag lovar ett urförligt inlägg ikväll om min dag som varit ganska... ja... händelserik.

PUSS!

Nya skor,

2012-03-29 15:40:00 / 0 kommentarer ..


Står och chillar i gäst, Sune får nya skor. Ska bara vänta och se ifall han är snäll att varmsko, och sedan kolla träning för Sylve! Helt perfekt.

 


Morgontur

2012-03-29 09:53:31 / 0 kommentarer ..


Kom precis tillbaka till stallet, har varit borta vid slottet och Löten och busat lite grann. Linda var med först, men lämnade mig när det var dags att rejsa.

Finns inte mycket som slår känslan när man har en helt perfekt skogsstig framför sig och kan sätta av i galopp i ungefär 500km/h. Nästintill oslagbart!


Nära döden

2012-03-28 22:59:17 / 0 kommentarer ..


Under kvällen har det inte hänt så mycket intressant. Sara är här en snabbis igen och det är jättemysigt! Har mest bara haft lite kvalitetstid med henne och Linda, alltför bra.

Har offrat min axel för min häst idag. Var ute på eftermiddagspromenad med Geb och Linda förut, bestämde oss för att ta en av vägarna vid järnvägen. Kan väl konstatera att boxvila och långa godståg inte är en bra kombination. Gabbisen stod mer på bakbenen än någonsin innan skulle jag tro, höll på att tappa honom ett antal gånger trots kedja och bett och det var allmänt kaos. Under den korta lilla stunden som hästarna håller på hinner man tänka så mycket, fick världens bild av att jag skulle tappa honom och att han sprang in i tåget och låg köttad och slamsad kvar sen eller så. Nej usch vilken tur att det gick bra.


Världens fulaste älskling <3

Sune red jag ihop med Linda förut. Red lite bockar och trimmade på, riktigt fin är han alltså. Gick bra och sådär, tror Linda gav en ganska utförlig förklaring. Räcker så.

Nu ska jag sova, gör ett fjärde försök den här veckan och ställer klockan i tid för att ta en tidig morgonpromenad. Godnatt :*

Lock

2012-03-28 22:19:49 / 0 kommentarer ..


Är det bara jag eller kommer lock för öronen på köpet när man blir förkyld? De suger iallafall..

Sara är tillbaka i Strömsholm över natten så vi passar på att ha myskväll i mitt rum, kollar på Chuck, äter godis och dricker juice. Kan inte bli mycket bättre!

Såhär snygg va jag imorse innan skolan


Bockar och bockande

2012-03-28 18:31:34 / 0 kommentarer ..


Red över bockar idag, hade två Linjer på långsidorna med bockar på ena och murifyllnader på andra sidan. Sen hade vi små bockar på medellinjen så man kunde rida på stora mittvolten och rulla över dem eller rida serpentiner och byta galopp över. De sistnämnda gjorde dock inte jag på min häst hehe.

I framridningen så tänkte jag bara på att hon skulle gå fram för skänkeln direkt och även sakta av så mycket som möjligt för sitsen, fungerar ibland iallafall på galningen. Sen rullade jag bara över bockarna på långsidan några gånger i friskt tempo, när jag va klar med de så började jag rida på mittvolten och rulla över bockarna i lite mer kontrollerat tempo. Allt fungerade faktiskt bra under större delen, ibland så fick hon ju sina små ryck och leker rodeohäst när hon försöker komma undan att arbeta ordentligt men på det stora hela så gick det bra!

Lite värre blev det när vi skulle hoppa murdelarna men efter lite diskussion så hoppade hon över de med, valde att avsluta efter hon hade hoppat det från båda håll då hon började bli trött och man ska ju sluta när det går bra har jag lärt mig ;)
/ Linda


Taggade för att rida i det fina vädret

2012-03-28 16:10:06 / 1 kommentarer ..


Härligt efterblivna tjejer som älskar regn?


Top 3

2012-03-28 12:24:00 / 1 kommentarer ..


jävligt fyndig rubrik. Tänkte att jag kunde ju börja vara lite mainstream, bara för att liksom. Det är vår, det är fint väder. Det är dags att shoppa pikéer. Tänkte visa er min top 3, eller ja på ett ungefär då...





Hv Polo - Levererar som alltid. Snygga, sköna och snygga!!! Tror det räcker som förklaring alltså.



Gina Tricot - Som ni säkert sätt, samarbete med både Borås Grand Prix och Falsterbo Horse Show. Jättekul, och framförallt grymt snygga pikéer, till ett grymt bra pris? Kan det bli bättre?



Equiline - Stilrent, vårigt och vääääldigt snyggt. Equiline kräver väl aldrig någon förklaring, kan nog inte slå fel.


Ska ta och kolla över ekonomin och klicka hem lite snyggt inom en snar framtid. Min garderob sa att den ville de...

Klantarsel

2012-03-28 11:11:42 / 0 kommentarer ..


Sitter på kz och har svenska, jätteroligt. eller. nä. Försökt skriva hela morgonen men de tyckte inte min data att jag skulle göra sååå ja. Pratar om en del stavfel som folk i klassen har gjort, lika roligt som vanligt. Dagens upptäckt är att jag glömt bort allt som är svensk grammatik. Men så blir det väl när man inte har läst grammatik sen man gick i högstadiet haha.. Får hoppas att ni inte tycker att jag är totalt värdelös på att bygga upp meningar.. hehehe.

Såhär duktig va jag alldeles nyss!!!!!!!!!! fml

Slöseri med tid

2012-03-28 09:16:04 / 0 kommentarer ..


Åkte in till kz, som varje onsdag, med åttabussen. Lagom i tid för att få reda på att vi hade samhällsprov. Sög ju att jag trodde det var förra veckan, vilket det också var i och för sig... Bestämde med läraren att jag skulle göra det under mitt lov istället. Så nu har jag hål till tjugo i elva.

Praktiskt att jag valde att inte ta med mig varken dator eller böcker till skolan, utan bara anteckningsblock och kalender idag. Mycket bra............

Bjuder på en liten bild på "söta" Max från en av våra promenader :)


bara för att vi är så otroligt sköna...

2012-03-28 09:05:00 / 0 kommentarer ..



Dagens träning

2012-03-27 23:39:39 / 2 kommentarer ..


Har spenderat kvällen åt plugg och annat viktigt, lite mejl som skulle skrivas och lite fix och ja, ni vet... Sånt där helt enkelt.

Lovade ju ett inlägg om dagens träning, eftersom det gick så otroligt bra går jag mer än gärna igenom det om och om igen. Blir bara ett kort inlägg eftersom det inte direkt var några krångliga övningar, gjorde iprincip samma saker hela tiden. Fokus låg på hästträning, styrka, teknik och precision. Så skönt att få en sån träning som första träning ute. Inte en massa bana och svårigheter utan bara helt enkelt fokusera på att få hästarna fina och genomjobbade.

Värmde upp på en stor volt, utan stigbyglar, och från början bara ett antal bockar som vi skulle galoppera över. Försöka lägga bocken mitt i ett galoppsprång och behålla samma rytm före, över och efter. Sune har så svårt för det där, han vill så gärna dundra på och ta allt i 180, hoppa stort över och hamna ur balans. Men idag tyckte jag faktiskt att det släppte. Kunde sätta honom på bakbenen, mjukna och att han faktiskt gick kvar där ett tag. Det är inte jättelänge men stunderna mellan varje förhållning och halvhalt blir längre och längre, han väntar faktiskt på mig ordentligt bra nu! Så skönt att inse att jag gör ett vettigt jobb med honom annars hade vi ju inte utvecklats såpass. La till ett hinder på varje halva efter en stund, ett kryss och på andra halvan ett räcke med en låda under. Flög verkligen åt helvete när han hoppade upp sig på lådan, haha ska inte göra sånt utan stigbyglar..........

Gick över till att hoppa hinder. Kom ett par gånger på en liten oxer med bom före och efter, fick till det okej. Jag och DS bestämde att jag inte längre letar efter en mittemellan/lagom galopp, ordet lagom byter till perfekt. Hittar helt enkelt inte den perfekta galoppen efter en framridning där allt handlar om att vänta. Svårt att få ut språnglängden utan att väntakänslan försvinner.

Byggde om det till en linje som vi hoppade från båda hållen, bommar både framför och bakom på båda. Hoppade igenom det ett antal gånger från båda hållen. Avslutade på ungefär 120 och fick jag verkligen en bra känsla. Fick till supersprång och allt i mellan stämde också så bra. Älskar känslan av att verkligen hitta rätt! Det är trots allt de stunderna man fortsätter för, de stunder där allt verkligen stämmer och man hittar det där med perfekt! Avslutade sedan och hade en liten feedbackstund

Blev ju inte värre av att få peppande komplimanger av både DS och stallmästaren. Har tydligen både bra känsla och teknik, en uppåtgående utvecklingskurva och JF sa att han såg fram emot att se mig på den andra hästen, Geb, att det skulle bli spännande. Känner detsamma. Känner mig så på topp just nu. Ska hålla kvar vid det här och om lite mindre än två veckor är det 110debut!


Kalvpxmbahsklcpvöslsjkckglsp

2012-03-27 22:41:33 / 0 kommentarer ..


Försökt blogga i evigheter men min data har bestämt sig för att vara en riktig PMS-ragata. Så kör väl en snabb mobilblogg då bara för att jag känner för det hehe.

Hanne skrev ju att vi varit på Ikea osv, myspys somsagt. Nu har jag suttit och pluggat seriöst för en gångs skull men det har ju ändå gått långsamt medtanke på att min dator och husets internet inte ville samarbeta.. Blä usch och fy, sådär slut på en från början bra dag puss och hej
/Linda


Myseftermiddag på Erikslund

2012-03-27 19:29:13 / 0 kommentarer ..


Har hunnit med en myskväll halvvägs till stan. Lyxmiddag på Ikea, budgetshopping på citygross och godis för 29 kr/kg.


J'adore ma l'ecolé

2012-03-27 16:21:29 / 1 kommentarer ..


Precis avslutat skoldagen, eller har ju kvällsfodring i skolstallet ikväll eftersom jag är dagelev men det räknas inte hehe. Hunnit med att duscha och snart ska vi åka en sväng till ikea för att köpa lite småsaker, myspys!

Just idag älskar jag min skola, det är många gånger jag verkligen ångrat mig otroligt mycket över att jag bytte hit men som Hanne skrev innan, MAN SKA LEVA SIN DRÖM och ja, naturvetenskap va väl kul ibland men att arbeta med hästarna ligger ju definitivt mig närmare om hjärtat! Idag har varit en såndär riktigt underbar dag, allting har flytit på riktigt bra, jag red ut på min fjollhäst med Victoria innan och det va sååååå mysiiiigt! Efter det hade jag dressyr på en av mina favoritskolhästar och även det gick superbra, att det är otroligt vackert väder gör ju inte heller saken sämre. Hoppas på många fler såna här dagar nu på slutspurten. För det är ju faktiskt det de är , om knappa 3 månader så är allting slut och Strömsholm blir ett stängt kapitel i mitt liv, för tillfället iallafall.. Längtar helt galet mycket till studenten just nu, helt sinnesjukt va kul vi ska ha då!

Nu hinner jag verkligen inte skriva mer men ja, livet leker helt enkelt. Ångrar att jag inte fortsatt med franskan, världens härligaste språk som jag knappt kommer ihåg något alls från, vet inte ens om rubriken blev rätt haha..Men de skiter man ju i :))) bjussar på en randombild dessutom för att jag är på så bra humör hehe PUSS!¨



Superträning

2012-03-27 14:25:35 / 0 kommentarer ..


Sitter på Sune, passar på att njuta av livet lite grann och skrittar av uppe på åsen. Har precis avslutat en helt grym träning för DS ute på tågbanan. Hästen skötte sig tvärbra och jag med. Härligt när allt bara stämmer!

Fick fina ord från både DS och stallmästarn, sånt gör en så glad. Insåg precis att det är det här jag vill hålla på med. ÅH, älskar sånna här dagar.

Berättar mer om träningen senare när jag inte sitter på hästen, blir dödad om någon ser mig... Ska ta och göra lite nytta strax med så fort jag är hemma, ni vet typ fixa stallen och promenera andra stjärnan. Full fart!


Älskar mitt liv

2012-03-27 09:56:56 / 0 kommentarer ..


Sitter på mitt rum, dunkar helgrym musik (för tillfället Hurricane med Rebound nivet, dom där b-idolerna. SÅÅÅÅÅ BRA!!!) och bara njuter av livet.

Insåg det alldeles nyss, jag har verkligen ett helgrymt liv. Har haft en riktig depperiod ett tag nu, men kände verkligen att nu har det vänt. Nu börjar jag bli 100% Hanne. Vet inte om det är en slump eller om jag faktiskt åtsadkommit det själv, hoppas på det sistnämnda eftersom jag inte tror på tur. Jag är verkligen såååå glad över allt just nu, tänkte dela med mig av det. Upp till er om ni vill läsa och glädjas med mig eller om ni väljer att vara bittra och tycka att jag är väldigt medioker och inte ha något att vara glad över ;)

För det första. Jag har världens finaste hästar. Verkligen alltså! Den ena är visserligen skadad och konvalecent men han är på bättringsvägen och jag har haft en sån himla tur (där var det faktistk tur, eller skicklighet, beror på hur man ser det) att allt har gått bra med honom och att han tar det så himla bra. Förhoppningsvis får jag sitta på honom igen om lite mindre än två månader och som jag längtar!!! Går allt som det ska så har jag en häst med världens finaste huvud och dessutom en frisk kropp på det, OSLAGBART! Den andra är inte min, men jag är såååå tacksam över att tog chansen att låna honom. Han är inte överhuvudtaget något jag hade letat efter om jag letat häst, men han är så bra för mig. Världens schysstaste häst och jag lär mig så mycket av honom hela tiden. Han är verkligen perfekt för mig för tillfället och jag är verkligen glad för honom. Båda mina hästar får mitt hjärta att slå extraslag gång på gång, de är verkligen det finaste jag har.


För det andra har jag världens bästa familj, och då menar jag världens bästa. Att de alltid ställer upp, gör så mycket för mig och att de bara finns där betyder så mycket. Att de pushade mig att ta chansen att gå här, och framförallt att de stöttar mig och ännu mer framförallt att de betalar för att jag ska kunna gå här är verkligen guld värt. Det är inte många föräldrar som faktist ställer upp till 100% och gör allt för sina barn, mina gör det gång på gång och jag inser det, jag är så glad för det. Hoppas ni inser det!

Och när jag ändå är inne på den biten så har jag vänner värda sin vikt i guld. Att de står ut med mig när mår som sämst gör bara att jag tycker om dem ännu mer när jag är på topp. Att veta att man har vänner som verkligen ställer upp när de behövs som mest, framförallt utan att man behöver be om det är verkligen något av det bästa som finns. Att de förstår precis utan att man behöver säga ett ord, hur skönt är det inte? Att ha vänner som man kan diskutera hela sitt liv med, som man inte behöver tycka samma som och som man kan träffa efter år utan varandra utan att det känns konstigt det är något speciellt. Jag älskar er!

Sist (för tillfället iallafall) men inte minst så vill jag faktiskt lyfta fram Strömsholm. Det finns många gånger som jag mycket hellre hade velat bo hemma i lilla Alingsås och jobba på ica och dö lite mer för varje dag, men på det stora hela så är jag så glad att jag faktiskt har stått ut. För det här var min dröm, och ni vet vad man säger Don't dream your life, live your dream och det är vad jag gör. Jag har det så bra här, har alla chanser i världen att utvecklas och lära mig så mycket. Jag rider flera gånger i veckan för en av Sveriges bästa tränare och får se ekipage på internationell nivå så ofta och det är så grymt! Det är klart att det finns många dåliga sidor också, men ska man stirra sig blind på det? Då kommer man aldrig bli lycklig. Nej nu väljer jag att se det positiva och göra det bästa av allt.


Nu finns det två typer av människor, de som unnar mig att må så här bra och de som inte gör det. Jag hoppas för er egen skull att de flesta av er är den första typen. Inte för min skull, för jag tror på att alla är sin egen lyckas smed och då ska inte någon annan heller kunna förstöra det, utan mer för er egen skull. Vad tjänar man på att vara bitter och vilja trycka ner andra människor? Och ni som väljer att se det som något bra, Tack och puss och vad fina ni är. Ni är sånna jag vill ha i mitt liv nu, ni är guld värda och fortsätt att se livet på det sättet.

Att vara den som letar fel och hela tiden väljer att se det negativt kan inte vara lätt. Både för att det borde vara väldigt tråkigt och för att det lär ta så mycket energi att hela tiden försöka hitta saker att störa sig på. Det kan inte vara lätt att vara lycklig själv när ingen annan får det, eller det är iallafall vad jag tror. Visst finns det många saker som alltid kunde varit bättre i allas liv, men många av de sakerna går att ändra och om det är ett så stort problem för er så kanske ni borde lägga er energi på att ändra det istället? Det hade iallafall jag gjort :*

Nu ska jag ta tag i lite plugg och snart till stallet, hoppträning för DS idag. Ska bli sååå kul!

Back on track

2012-03-26 21:18:27 / 0 kommentarer ..


Glömde ju skriva om ridningen innan! Red somsagt på tåg imorse och övade bara på att hon skulle gå fram fram fram för skänkeln. Något av det svåraste lär ju vara att få en superpigg häst att gå med en ärlig bjudning och att få lite power i galoppen och framförallt att våga driva. Det tar ju emot att skänkla på en sån häst och då blir de ju lätt lite tomma i galoppen.. Det fungerade iallafall ganska bra idag, hon blev dock heltokig ibland men det är väl sånt man får ta med en galen häst haha..

Valde att hoppa lite på de hindrena som fanns framme vilket va ett vanligt räcke, en oxer med små grindar i och ett räcke med en blå ifyllnadslåda i och självklart banken då. Idag hoppade hon allting utan massa stopp och på slutet hoppade jag en liten bana med de som fanns. Gick hur bra som helst trots att det gick gaaalet fort ibland men fokuset idag låg ju på att hon skulle gå fram och att hon skulle hoppa, inte att hålla några speciella tempon.

Är nöjd med henne och hoppas på att jag ska få ordning på hennes instabila monsterpsyke någon gång.. ;)

Lite söta bilder från förra veckan!

Hjälp?!

2012-03-26 17:05:57 / 0 kommentarer ..


Ute på promenad som omväxling... Tänkte göra slag i saken och följa hemgångsråden till punkt och pricka och verkligen få min häst att skritta lång och låg. Svårt utan inspänningar om jag ska få honom att gå framåt också, svårt att spänna in om han inte får ha mer belastning på ryggen än täcke/täckgjord.

På kliniken fick jag det underbara tipset att prova mig fram och vara påhittig, alltid lätt hehe. Sagt och gjort, satte en snodd fäst i täckgjorden. Duger men är inte optimalt. Vill ju verkligen få ut maximalt av allt arbete han gör, så att han har så lite ont som möjligt.

Så, någon av er som har något råd? Skulle uppskattas rejält!


Myspys

2012-03-26 12:26:23 / 0 kommentarer ..



Bus på tåg

2012-03-26 09:58:06 / 0 kommentarer ..


Min plan med att hinna promenera Gabbe innan stalltjänsten gick det dåligt med. Har nog aldrig fodrat så segt. Däremot har jag både hunnit gå med honom efter och nu är sune snart färdigriden, ska bara bli klar med avskrittningen.

Som min påhittiga rubrik avslöjade red jag nere på tåg, började med lite lösgörande arbete i skritt. Vänstersidan va som alltid lättare, eller helt enkelt svagare. Högersidan fick jag inte loss, Sune stod mest på stället och hoppade...

Stark häst, överskottsenergi och liten ryttare går inte ihop. Efter 5 varv åt varje håll i galopp gick det desto lättare. Efter en lång skrittpaus började jag på första övningen. Red som på en stor volt med två bockar mitt över som jag bytte galopp över och red två mindre volter ut över dom. Jobbade med en kort galopp på stora volten och längden på steget på dom små. Superbra övning! Fick honom faktiskt ganska jämn efter en stund!

Avlutade passet med att hoppa igenom de som stod uppställt och de fasta hindren. Jobbade med en ärlig bjudning och att lägga avsprångspunkten en bit ifrån, gick riktigt bra. Han kröp ihop lite första gångerna på vattnet men sen blev de bra med. Tror att jag undermedvetet lägger honom lite för nära. Feg tjej!!

Nu ska jag skritta upp och fixa hästen, stallet och sen hem och plugga. Kul...


Oops, my bad

2012-03-26 08:55:14 / 0 kommentarer ..


Jag bloggade otroligt dåligt igår, my bad. Har ingen egentligen anledning förutom att jag inte hade någon som helst lust att göra det. Tur att vi är två stycken som bloggar så ni får uppdatering iallafall!

Somsagt så har Jossan vilat de senaste 4 dagarna(tors-sön), har endast promenerat henne och igår släppte jag henne i spottlådan så hon fick bli av med lite överskottsenergi. Har känt att hon blivit lite trött i kroppen samtidigt som värmen kom och efter den helt ärligt skitdåliga hoppträningen i onsdagskväll så bestämde jag mig för att hon skulle få en liten minivila. Detta för att ska ska få en chans att återhämta sig både fysiskt och psykiskt innan jag kör på igen. Så idag ska jag alltså börja rida igen och nu är det stenhård diciplin som gäller, säger jag gå fram så ska hon fram direkt. Säger jag stanna så ska hon stanna direkt.

Behöver verkligen renodla alla hjälper, det som händer ibland är att jag försöker rida "för normalt", det fungerar inte på den här hästen eftersom hon inte har kommit så långt i sin utbildning än. Dehär med att sammankoppla alla hjälperna är bara att glömma för tillfället då jag måste få stenkoll på alla hjälper var för sig först. Lätt att man glömmer sånt när allt går så bra som det faktiskt har gjort med Jossan de senaste veckorna, de har varit såna framsteg varje dag att jag nästan glömt bort att hon inte kan så mycket än. Så nu kör vi basics basics basics. Inte världens roligaste kanske men otroligt viktigt!

Rider antagligen på tågbanan idag då jag vill ha mycket plats så jag verkligen kan släppa henne och rida framåt, sen så är det ju mycket roligare att rida utomhus nu när det är så fint väder! :) Hoppas att det står lite bockar framme också så jag kan öva lite på att hon ska få en ärlig bjudning mot hinder. Nej bockar räknas inte som hinder men kom inte på något bra ord att använda he-he

Bild från tävlingen förra veckan!(Ja jag ser ut som världens största tönt.. men de skiter man ju i)

lite tävlingsfilm också

2012-03-25 22:39:17 / 2 kommentarer ..


gick ju faktiskt rätt fort att ladda upp filmen... kan lika gärna låta er se idag då :)



Som jag skrev igår så kändes han jättefin, lätt att påverka och reglera och lyssnade verkligen. Nu när jag kollat igenom filmen och tänkt igenom min runda inser jag att nu när jag väl har honom fin och han väntar på mig så måste jag börja rida framåt igen. Hamnar gång på gång lite nära och lite långsamt går det. Dock hoppade han riktigt bra ibland, fick till kombinationen fint, även muren som jag trodde han skulle tveka på men det var inga problem...

Rivningen på vattnet tar jag helt och hållet på mig. Hann inte bli klar med min förhållning, fastnade i den och sedan när han också backade av var jag för långsam med att smacka och lägga på benen. Så ja, får öva lite mer på det också.

Det är verkligen så bra att ha film på sina rundor. Man kan visa för tränare och man kan verkligen kolla igenom vad man gjorde bra och vad man kunde gjort bättre, perfekt när man inte riktigt vet vad det var som inte stämde.

Och nu gör jag ett nytt försök. Sovdags. Godnatt!

söndag

2012-03-25 22:16:23 / 0 kommentarer ..


Idag mår jag verkligen som jag förtjänar, har nog helt seriöst ALDRIG mått så här dåligt efter en krökkväll, antingen börjar jag bli gammal eller så fick jag för mycket av det goda igår. Efter en koll på vad jag fick med mig hem så är det nog nummer två som är rätt, och nu snackar vi dricka och inget hemsläp. haha...

Största delen av dagen har jag iallafall legat i sängen/soffan/golvet/diverse bord. När jag inte gjort det utan ägnat mig åt viktiga saker så har jag faktikst hunnit med två promenader med Geb och en tur i skogen på Sune. ibland suger det att ha häst, typ sånna här dagar. Hade mer än gärna legat i soffan hela dagen, men samtidigt. Vill man nå resultat måste man jobba för det, alltid. Inte bara när det är fint väder och man mår bra. Faktiskt. Det är bara att bita i det sura äpplet och skylla sig själv sånna här dagar.

Imorgon är det studiedag. Har ändå lyckats pricka in morgonfodring i gäst och morgonstalltjänst i kungs, så var det med den sovmorgonen. Men jag gör det bästa av situationen, tänkte försöka vara riktigt duktig och promenera Geb första gången mellan fodring och stalltjänst och sen rida Sune direkt efter att vi är klara i kungs. Skönt att ha gjort båda hästarna på förmiddagen så kan jag få undan det sista plugget och få lite ordning på allt resten av dagen. Får väl se hur det går med det.

nu ska jag faktiskt försöka få upp filmen från igår och sen ska jag kolla vänner. Lika bra att gå och lägga sig i tid så mår jag förhoppningsvis superbra igen imorgon. Godnatt!





Mina älsklingsgrabbar

2012-03-25 20:47:00 / 0 kommentarer ..



Morgontrött

2012-03-25 08:25:51 / 1 kommentarer ..


Precis kommit hem från stallet och gosat ner mig i sängen igen, passade på att åka till röda en stund igårkväll när huvudet blev bättre. Alltid lika bra att umgås med några av favoriterna! Det + framställningen av klockan inatt resulterade dock i lite för lite sömn för min del haha.. Det va typ tortyr att kriga sig upp till stallet tio i sju(sex)..

Nu ska jag sova ikapp en liten stund innan jag måste gå till stallet och fixa jossan, idag ska hon få springa i spottlådan! Imorgon ska jag börja rida igen , Wish me luck hehe

PUSS


tävlingsdebut

2012-03-24 19:59:57 / 0 kommentarer ..


Som sagt är jag jättenöjd med dagen. Sune har skött sig bättre än väntat. Han beter ju sig lite valpigt ibland men han var faktikst bättre borta än hemma. Han var rätt snäll att lasta, tror dock han tyckte att det var lite konstigt att åka transport. Antar att han är van vid buss som alla av DS hästar är :) 

Väl inne och två timmar senare kom vi iallafall fram till södertörn. Gick och fixade i sekriteriatet och ordnade allt och kollade de första ryttarna.Tog ut honom och börade rida fram. Av någon anledning var vi snabbare än vanligt och planeringen gick inte riktigt ihop. Fick lite längre tid än planerat på både framridning och framhoppning men det var nog bra. Iallafall när jag inte skulle starta två klasser, hade jag gjort det hade han blivit lite väl trött.

Framhoppningen skötte han bra, lite missförstånd som gjorde ett par "rivningar" men sedan uppförde han sig och lyssnade bra.

Väl på banan var han finare än någonsin. Lyssnade bra och var reglerbar. Han tittade till lite på en del hinder men det var bara att hålla om och driva framåt. Jag tycker verkligen att han skötte det bra, fick den där känslan som man får på gamla rutinerade läromästare, när det bara är att sitta där och göra rätt så sköter dom resten.

Rev åttan, räcke med vattenmatta under. Lite surt, berodde helt på mig. Blev inte klar i tid och fick inte igenom min förhållning så då fastnade jag i det alldeles för länge. Måste bli klar snabbare så jag kan rida på framåt igen till nästa gång. Han låg verkligen på, och sen backade han av av sig själv och då blev det ju dubbelt fel när jag också backade honom och sen hamnade han på ett extrasprång helt enkelt och då åkte bommen i backen..

Men som sagt, förövrigt är jag jättenöjd med honom. Och mig själv med. Idag red jag faktiskt bra. Måste faktiskt lära mig att vara nöjd, så nu är jag det!

Kameran är ju lite cp, men håller på att konvertera filmen, sen ska den bara klippas lite så ni slipper 10 minuter skritt haha... Langar upp det så fort det är klart och jag är klar med Geb.

FML

2012-03-24 18:09:50 / 0 kommentarer ..


Sitter utanför huset och väntar på att någon förhoppningsvis kommer hem snart så vi får komma in.. Hehe.. fml
/ Linda


In My head

2012-03-24 16:16:36 / 0 kommentarer ..


Det är något seriöst fel på mitt huvud, helt plötsligt kan jag få skitont och det GÅR INTE ÖVER. Eller Jo klart de gör men det tar så lång ting och inte ens sömn och mina superpanodil hjälper.. Har legat och gömt mig under täcket sen vi kom hem men ni har jag inte tid att tycka synd om migsjälv, jossan måste fixas och sen måste jag fixas hehe, Tagga grillkväll med några från klassen!!!!!

Söt bild på hanne och Sune från idag :))


Nöjd tjej

2012-03-24 13:01:39 / 0 kommentarer ..


På väg hem, Sune har skött sig exemplariskt! Jag fixade en rivning men i övrigt en lyckad dag. Uppdaterar mer senare, mamma dödar mig annars om hon inser att jag kör och bloggar samtidigt ;)


Framme

2012-03-24 09:55:50 / 0 kommentarer ..


Framme i Södertörn, kan nog platsa på top 10 Sveriges konstigaste tävlingsplatser!! Haha får se om vi kommer härifrån...

Har hunnit vara i sekretariatet och krånglat lite, ryttarbyte i sista sekund och strykningar är bra. Har gått banan med, lite jobbiga linjer och en del transportsträckor, men har planerat min ridning ordentligt så det ska nog gå bra! Uppdaterar er senare.


Åka bil e kul har jag hört

2012-03-24 08:24:06 / 0 kommentarer ..


Sitter i bilen , har följt samma väg i 4 mil och nu ska vi bara följa den i 4 mil till, ATTANS VA KUL!!!!!!!!! Eller.

Sune va en liten buse imorse men efter lite övertalning stod han snällt i transporten hihi, uppdaterar mer när vi kommer fram !

/Linda


Morgonstund har guld i mund

2012-03-24 06:25:18 / 1 kommentarer ..


Heter det mun eller mund? I uttrycket alltså. Har alltid undrat det. Kör på mund ändå, det rimmar ju och allt.

Är ute och promenerar prinsen för första gången idag, kan ju säga att det är lite mission impossible att få honom lång och låg när det finns så mycket att kolla på. Men vi har det mysigt iallafall. Fågelkvitter och ekorrar överallt. Känns att våren är på gång nu.

Var uppe i gäst och gav hästarna där frukost innan jag åkte ner hit. Kunde konstatera att Sune hade rullat sig i boxen för första gången. Och dessutom gjort det rejält... Timing Sune, timing.


förberedelser

2012-03-23 21:43:32 / 0 kommentarer ..


Trots att jag inte varit i skolan idag har det verkligen varit fullt upp. Hunnit med en hel del, som jag redan har berättat.

Första delen av eftermiddagen spenderade jag ju med Linda på apoteket i hallsta. Massa krångel med kortet och pengar som inte flyttade rätt, men efter mycket om och men fick vi ut både kanyler, sprutor och mediciner. Är sååå glad att Geb står i ett stall med så många kompetenta människor, hade ju sugit om jag hade varit tvungen att spruta honom själv. Min snälla klasskompis Mikaela ställde upp och lekte doktor idag, får se om jag får fixa fram någon annan frivillig imorgon eller om hon ställer upp igen.

Resten av eftermiddagen tillbringade jag i gäst med att fixa Sune. Eftersom det bara är en lokal 1 meter så orkade jag inte superfixa, men lite tillsnyggade måste dom alltid bli! Tänkte fixa ett inlägg imorgon om hur jag förbereder mig inför en tävling, någon som är intresserad?

Nu ligger jag i Lindas rum och vi kollar lite chuck, tänkte ta och bara gå igenom det sista så att jag verkligen har koll på allt och sedan sova. Blir nog att gå upp tidigt imorgon. Första starten är vid 10, men ska hinna med både en promenad med min prins och morgonfodring i gäst så lika bra att sova ut ordentligt. Godnatt :*





saknar ponnytiderna, lagtävlingar och rosettskörder utan dess like!

Apotek hjärtat

2012-03-23 14:36:26 / 1 kommentarer ..


Äntligen ser De ut som att hanne börjar bli klar i kassan, har tagit en evighet inne på Apoteket. Som vanligt. Långsammaste betjäningen i Sverige typ haha..

Nu är de bara att börja pumpa geb med smärtstillande så ska vi nog se att han blir bra snart hehe
/ Linda


Living on the edge

2012-03-23 13:55:18 / 0 kommentarer ..


Är ute och åker lite med Linda, ska tanka lilla bilen, på tiden! Ska tydligen inte komma en meter till... Ska in till hallsta och shoppa medicin till min häst också. Härligt. Bara spenderar liksom...


Trött på allt

2012-03-23 09:47:01 / 0 kommentarer ..


Trött på att vara lite småsjuk hela tiden, trött på att jag inte kan åka hem, trött på skolan, trött på en hel del människor. Livet leker helt enkelt.. Eller?

Vädret är ju åtminstone otroligt bra, tur de. Ska pallra mig upp snart så jag kan gå till stallet och promenera min häst och fixa allt i stallet.

Puss på er!


Morgonmåsten

2012-03-23 09:05:56 / 0 kommentarer ..


Jag måste ha varit tvärtrött igår alltså. Jag vaknade vid halv sju i lindas rum, med kläderna på och missade sms som inkommit innan elva. Det är inte ofta det händer...

Passade på att chilla en stund och sen gick jag till kungs. Har hunnit med både en promenad och medicinering. Tänkte gå upp till gäst nu och rida Sune, så har jag bara fixet kvar i eftermiddag.


biokväll och

2012-03-22 22:08:02 / 0 kommentarer ..


Först och främst! Tack alla söta som har varit så gulliga och omtänksamma mot mig idag. Det uppskattas verkligen.

Kom nyss hem från västerås, va ju som sagt inne och såg på smygpremiären av Hunger games. Helt okej film, har inte läst böckerna, men ändå väldigt förutsägbar många gånger. Gillar den typen av filmer, men som sagt. Tråkigt när man kan räkna ut på förhand vad som kommer hända ;) men helt okej, se den!!!


Nu ska jag chilla lite grann, läsa alla papper från kliniken en gång till och snart kolla lite film och gå och lägga mig. Stannar hemma från skolan imorgon och håller koll på hästen, men kan ju passa på att sova i tid för det. Puss och godnatt!





Två till grymma filmer som jag måååååste se!!! Måste säga att 2012 är ett grymt filmår, massa nya GRYMMA filmer som kommer.

Hemma och på väg

2012-03-22 17:29:33 / 1 kommentarer ..


Operationen gick bra, Geb är hemma i boxen och mår bra. Nu är vi på väg till Västerås och bio, ska se smygpremiären av hunger games! Spännande!


Gratis är gott har jag hört

2012-03-22 15:53:56 / 1 kommentarer ..


Sitter på djursjukhuset och väntar på att vi ska få promenera hem med finaste gebbisen, han står därute och gnäggar för fullt hehe!

Är inne på min typ tusende kopp med varm choklad nu men de får man :))))))


Winners never quit

2012-03-22 15:02:52 / 0 kommentarer ..


Varit ute på promenad med gullungen, orkar inte skriva så mycket om igår men kan väl säga att hon skötte sig inte för fem öre.. Hon lyssnade inte, tog inte skänkeln och vägrade hoppa över allt. Efter mycket om och men så hoppade hon iallafall när se gick i 200 knyck. Jaja bara att Tagga om.

Eftersom jag känt att hon varit lite trött så ska hon ändå få ta de lugnt i några dagar innan jag kör stenhård träning igen. Nu jävlar ska vi bli bra igen!

/ Linda

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3321481/images/2012/pic_195027205.jpg" class="image">


svar på läsarfråga - om operationen

2012-03-22 14:55:37 / 0 kommentarer ..



Fick alltså denna fråga av Felicia, kunde ju svarat direkt i hennes blogg men kände att jag fått frågan innan och kan lika gärna göra ett kort svar till en lång historia och ta hela vägen med en gång.

Geb har alltså kissing spines, antagligen har han haft ont av det rätt länge men det var i slutet av hösten som jag började märka att det faktiskt var något som var fel. Han började stanna på hinder och stå på bakbenen när det blev för jobbigt. Ett tag gick det bättre igen och jag trodde att det bara var trots. Under jullovet och praktiken blev han värre och det var inte roligt alls att rida längre. kände att det var dags att kolla upp honom, om det nu inte var något fel så var det lika bra att sälja honom för jag var uppenbarligen för dålig för honom isåfall.

Fick tid v. 6 på strömsholms hästsjukhus, gick hem med resultatet att han hade KS och han blev sprutad där och sedan blev det metacam i 10 dagar och arbete på lina i pessoasele under 3 veckor. Under återbesöket syntes det en liten skillnad, dock inte så stor att det var värt att behandla igen. Därför beslutade vi att dom skulle operera.

Det är där vi är nu. Ska hämta honom om en halvtimma, och förhoppningsvis är vi klara med de här problemen nu. Håller tummarna för det iallafall, för Gebs skull. Han förtjänar att inte ha ont längre.
Vill ju se honom sån här igen. Glad, busig och galen.

och vinnaren är...

2012-03-22 12:24:00 / 1 kommentarer ..


Förlåt att vi dragit ut på det.. Har kommit en hel del emellan som ni kanske förstår, men nu har vi lottat ut en vinnare av schabraket!

Den lyckliga vinnaren är Sofia! Vi kontaktar dig för vidare uppgifter, hör av dig om du inte hört något ikväll!

Och för er som inte vann den här gången, kan tipsa om att det är en ny tävling på gång med ännu ett fint pris! Spännande va?



i väntan på operation

2012-03-22 10:12:01 / 2 kommentarer ..


Nu har vi lämnat Geb på kliniken. Ska tillbaka vid halv fyra och hämta ut honom och då hoppas jag verkligen att allt har gått som det ska. Förhoppningsvis går det bra, ungefär hela kliniken verkade vara involverad i den där operationen och de är ju väldigt duktiga allihopa.

Skönt att det gick såpass snabbt och effektivt ändå under stunden vi var där. Hann med både röntgen, ultraljud, lite mer klippning på ryggen och att få häftstift häftade i ryggen. haha, inget brutalt det kändes. Samtidigt är det ingenting jämfört med det han ska genomgå under tiden som vi är hemma.

Själva operationen sätter dom igång vid halv två ungefär. Då ska åtta tornutskott sågas bort från ryggraden. Tur att jag slipper se känner jag. Vet inte riktigt hur medveten Geb kommer vara, men de gör operationen på stående häst så antagligen är han inte helt borta... LÄSKIGT!

Nu återstår bara massa väntan, lite fix med Sune ska jag hinna med också, och sen ska Gabbe hämtas ut vid halv fyra ungefär... Såååå jobbigt att vänta, inget man kan göra, bara vara och hoppas på det bästa.




min finaste, sådär snygg man är ofixad och direkt efter stalltjänst.


Och nu pirrar det i magen

2012-03-22 08:36:24 / 0 kommentarer ..


Inte på ett bra sätt, nervös som satan. Ska snart in på röntgen med Geb, sen får vi se vad som händer... Uppdaterar er, om jag överlever det här.


POMPE

2012-03-22 08:30:19 / 0 kommentarer ..


Sitter på djursjukhuset och väntar på att geb ska in på operation, nervöst. Nu hoppas jag att ALLA håller en tumme för vårt underbara slebb?!?

Nu ska jag läsa ur senaste numret av pompe, hejdooooo


PANIK!

2012-03-21 18:46:13 / 1 kommentarer ..


Operation imorgon och jag hittar inte Gebs pass........ Vad gör man?!?!?!?!

Idol-P

2012-03-21 14:53:10 / 0 kommentarer ..


Det är bara på kz som historielektionen slutar med att höra läraren sjunga helt stenseriöst om kalla kriget haha.. Älskade P!


Gårdagens hoppträning

2012-03-21 13:53:38 / 1 kommentarer ..




Berättade ju igår att jag inte alls fick någon bra känsla. Hittade verkligen inte mittemellan, och framförallt hittade jag inte min egen position. Där var nog största problemet. Hästen sköter sig jättebra, jag sitter ovanpå och härjar runt mest. Han hoppar mig ur sadeln och jag mest bara hänger med, om jag ens hänger med. Sitsträning på gång, helt klart!

Efter att vi värmt klart började vi iallafall med att hoppa en utfyllnadslåda. Gick ganska bra, har lite svårt att hålla samma galopp hela vägen fram, han har väldigt lätt att byta när det börjar bli jobbigt och jag vill ha honom "för" kort.

Efter ett par varv och alla fått en bra känsla gick vi över till att hoppa bock - ett språng - räcke(oxer) - bom. Ni som läser regelbundet tror jag redan har insett att jag verkligen inte tycker om bockar och bommar innan hinder. Tycker det är jättesvårt, börjar måtta på bocken och rider inte till hindret. Jobbar på det, men det är krångligt iallafall! Sune hoppade i alla fall bra, riktigt bra stundtals. Hur dåligt jag än la honom så ställde han upp och löser mina problem... Hände inte bara en gång att han hoppade mig ur sadeln och jag flög åt helvete ungefär. Hehe.

När jag skötte mig hyfsat gick vi över till banhoppningen. Fick faktiskt till det då och då där, lite distanser som vi missförstod varandra, men jag skötte det iallafall hyfsat. Fick en helt okej känsla och vet hur jag ska rida honom på lördag. Taggad på tävling är jag!
Allt som allt så var det väl ingen toppenträning. Jag måste öva på att hitta mitt fokus och stanna där, för då rider jag faktiskt riktigt bra. Så ja, bara att skärpa till sig och ta nya tag.

Hjälp en kompis

2012-03-21 13:09:10 / 1 kommentarer ..


Sitter i cafét och chilledillar med tjejerna, diskuterar om det finns apelsinskalare eller inte och olika saker man kan dö av haha.. Lika intressant som vanligt helt enkelt!

Tycker synd om jossan som har täcke på sig i hagen menmen hon får helt enkelt överleva tills jag kommer hem från skolan..

Somsagt, hjälp en kompis!


Nakenchock

2012-03-21 11:32:11 / 0 kommentarer ..


Superfint väder idag. Chansar och låter Geb gå naken idag. Kan inte bli värre än att han blir kall och spänd, operation imorgon så tror inte det spelar så stor roll.


Goodmooooorniiiiing

2012-03-21 10:03:58 / 1 kommentarer ..


Kul att vakna upp och fortfarande vara sjuk MEN what to do, kan inte missa mer i skolan så det är bara att släpa sig upp iallafall.. Har en kvart på mig att göra mig iordning, som vanligt. Tur att jag är så söt så jag kan gå till skolan osminkad utan att skrämma ihjäl någon hehe..

Vi avslöjar vinnaren av bloggtävlingen ikväll så missa inte de! :)


Träning 20/3-12 Sune kortis

2012-03-21 00:37:52 / 1 kommentarer ..


Ni får en liten provsmak från träningen.. Satt hur länge som helst och försökte fixa med movie maker, tog en halvtimma minst innan jag insåg att det var fel filformat... Har suttit och ändrat på det nu, tar ju iofs tusen år när man har världens segaste internet men inte orkar ladda ner något program. Ni får resultatet imorgon. Godnatt!


Some things are so awkward to say but so easy to text.

2012-03-20 21:32:16 / 0 kommentarer ..


Fastnat lite på alla tumblr-sidor, sinnes hur många som stämmer in till 100 procent. Fastnade speciellt på den ovan, det är helt sjukt hur lätt det är att säga saker i text men att sedan säga samma sak till den personen i verkligheten, det är hundra gånger svårare. Oftast brukar jag ta mig i kragen och göra det ordentligt, face to face, men ibland är det bara så himla svårt.

Jossan red jag bara ut en sväng då jag mådde så dåligt men hon va tvungen att motioneras idag då hon vilade igår, hon skötte sig helt underbart bra!

Nu ska jag återgå till att kolla chuck och bli ännu lite friskare, puss på er!

Saknar att vara hemma med mina fina vänner

Giving yourself permission to loose automatically guarantees a loss.

2012-03-20 17:04:15 / 0 kommentarer ..


Tränat klart för idag. Otroligt hur schysst hästen jag sitter på är, ställer upp till hundra procent trots att jag har suttit och sjabblat bort i princip allting idag. Jag red verkligen urdåligt idag, vet inte vad det är med mig riktigt. Både igår och idag var koncentrationen helt borta.

Tror att en blandning av inkommande sjukdom och nervositet inför operation och tävling gör en hel del för mitt psyke. Även om det inte tar upp hela min hjärna så ligger det ändå där bak och skaver. Måste verkligen lära mig att fokusera rätt och framförallt att tänka bort...

Men, bara att bita ihop och komma igen. Ingen idé att gråta över spilld mjölk. Ska tänka över mina misstag och lära mig av det, göra det bättre nästa gång och vara glad. Lovar ett inlägg med filmer och en bättre förklaring senare. Dags för ridlära nu!


Don't do the same shit and expect different results

2012-03-20 12:39:45 / 0 kommentarer ..


Precis varit och fixat lite grejer, typ betalt träningar, handlat, ätit. Såntdär ni inte ens är intresserade av att läsa om hehe.

Nu ligger jag nerbäddad i sängen igen med en kopp te och har laddat upp med massvis av chuckavsnitt. 3 timmar har jag på mig att friskna till innan jag måste gå och ta hand om min häst och motionera henne hehe, heja heja!

Har lite saker jag verkligen måste ta tag i nu så att jag (förhoppningsvis) blir av med det för alltid. Frågan är varför det är så svårt, vet precis vad jag vill säga och vad jag tycker men ändå så tar det stopp. Vet inte hur jag ska få fram det jag tycker på ett bra sätt, hur jag än tänker så låter jag så aggressiv haha.. Men det är väl lite så jag är hehe

xoxo Linda scary bitch Johnsson

En bild på min man<3333333 snacka om att ha ett hjärta av guuuuuuuuuld

Usch och fy och blä

2012-03-20 10:18:32 / 0 kommentarer ..


Mår fortfarande dåligt, dock bättre än igår vilket uppskattas otroligt mycket hehe. Sorry att uppdateringen blir lidande av detta men ja, man ligger mest och dör eller gör de nödvändiga i stallet när man är sjuk har jag märkt haha.. Nu måste jag åka och ta ut pengar och sen göra mina måsten. vill inte...............

värdelöst

2012-03-19 23:11:37 / 0 kommentarer ..


tydligen inte bara jag som uppdaterat dåligt idag. Skyller på tekniken. Datorn har varit halvdöd och mobilen har inte haft täckning. Att skylla ifrån sig på något som inte kan försvara sig funkar alltid! Just nu mår jag skitdåligt, ska kolla ett par avsnitt vänner och sen sova. Lovar att ta igen imorgon :)

Världens sämsta kolbäck

2012-03-19 15:38:42 / 0 kommentarer ..


Är sjuk igen, eller sjukare kanske man ska säga.. Blir aldrig riktigt frisk och tydligen så får jag inte ens gå till vårdcentralen här eftersom jag inte är skriven här? Priset för världens sämsta lilla håla går ju direkt till Kolbäck iaf! :)

Snart blir de att ta in jossan från hagen och sen tänker jag spendera resten av dagen i sängen och tycka synd om mig själv heheheh


beslutsångest

2012-03-19 10:35:00 / 0 kommentarer ..


Tävling på lördag, börjar bli dags att komma på vilka man ska tävla för under året... Haha, har alltid problem att välja. Finns så många fördelar med alla möjliga klubbar, och så vill jag helst inte se några nackdelar. hehe. Har ju anmält Linda istället för mig på dom kommande tävlingarna bara för att jag skulle ha lite mer tid på mig att bestämma mig, som om det har gett något resultat. Någon som vill hjälpa mig? ;)

Är iallafall supertaggad på tävling, ska bli spääääännande att se hur Sunemannen är borta, förhoppningsvis har han skärpt till sig sen förra året och går kanon!



BLÄÄÄÄ! kan vara något av dom jobbigaste besluten varje år!

som vanligt osv.

2012-03-18 23:23:27 / 0 kommentarer ..


Och nu är det söndag, i 45 minuter till, vilket betyder att ni har trekvart kvar att vara med och tävla om ett Hv Polo-schabrak här på bloggen. Sedan dras en vinnare ;)

Ska fixa lite med tdb och sen slänga igång en film. Sovmorgon imorgon, men kan ju passa på att sova ut ordentligt då. Har markarbete/hoppning för DS imorgon. Supertaggad! Godnatt :*




Skruttis <3

Jossilossis

2012-03-18 21:21:32 / 1 kommentarer ..


Har ju inte skrivit om jossan igår och idag, my bad. Har inte varit helt bra så har inte varit astaggad på att skriva hehe..

Igår(lördag) så trimmade jag Jossan i röda ridhuset, red på mycket böjda spår i framridningen för att få henne lugn och eftergiven och sen jobbade jag bara på stora, raka spår. Jossan skötte sig helt exemplariskt och vi rullade på i galopp flera varv utan att hon stressade över huvudtaget, fick även beröm av min dressyrtränare över hur fin hon va! made my daaaay. Sen skrittade jag av henne ute i skogen, helt ensam! Duktiga hästeeen

Idag va vi somsagt på tävling, debuterade 1 m och det gick ju...sådär. Stannade ut oss på sjätte hindret haha.. Har absolut ingen aning om vad som hände, såfort vi kom in på banan så va de som att hon la i backen. Har aldrig fått den känslan på henne innan, Jossan må ha mycket damp och olika saker för sig men aldrig aldrig aldrig att hon inte vill hoppa. Har en liten teori om att jag hade för mycket kontroll och red "för fint". De hade varit jättebra på en rutinerad häst med styrkan, balansen och konditionen inne men jossan orkar inte det än. Sen va de mot väggen där funktionärerna stod så detta bromsade väl upp det också, något måste de ju ha varit med tanke på att vi tog oss över de 5 första hindrena även om hon backade men vid sjätte hindret så tog de tvärstopp så fort jag vände upp mot det, kollat på filmen hundra gånger och jag gör inga märkbara "fel". Aja, får prata med DS på onsdag under träningen och se vad han säger..
br> I övrigt så va hon otroligt duktig i all hantering idag och skötte sig helt underbart bra! Så helt missnöjd är jag inte iaf, det är andra gången hon är ute på tävling i hela sitt liv och man kan inte förvänta sig att det ska gå som på räls ännu. Men det kommer det också har jag bestämt hehe..

Nu får ni ett par bilder från framridningen i jättedålig kvalitet så får ni se film imorgon om jag är på bättre humör, PUSSPUSS

Nakenbilder

2012-03-18 17:51:58 / 0 kommentarer ..


Snart klar med stalltjänst för den här helgen, bara en ynka kvällsfodring och dagelevsrapport att skriva.

Sådär supervårigt idag med. Hann med en galopptur i skogen i förmiddags på Sune och nu står han naken och solar.


Asseriös uppladdning

2012-03-18 08:50:37 / 1 kommentarer ..



Snart redo

2012-03-18 08:21:34 / 1 kommentarer ..


Framme i Heby, har hunnit gå banan och visat vaccinationsintyg. Ska tränsa och ta ut Jossan alldeles snart. Heby är trevligt som vanligt, trevliga människor och trevliga hinder. Sist jag va här gick det åt helvete åt mig, för Linda gick det bra. Får hoppas att hon sköter det lika bra idag ;)

Antar att jag borde hjälpa till nu, lovar att uppdatera efter hand!


sovdags

2012-03-17 23:03:17 / 0 kommentarer ..


efter en hel del håll igång hela eftermiddagn är det dags att sova. Klockan är ställd på 05.12 och vid halv sju åker vi mot Heby och Jossans andra start och en debut både regionalt och på 1 meter. Spännande! Lovar både filmer, bilder och videoblogg! Godnatt :*

Calm the fuck down

2012-03-17 15:01:51 / 0 kommentarer ..


ÅHHHHHHH, är så frustrerad för tillfället. Jag städar och fixar och och tvättar och putsar hästsakerna i tron om att det typ ska fixa mitt för tillfället kaosartade liv, haha.. Försöker intala mig att om jag får ordning på mitt materiella liv så kommer känslorna komma på plats också. Det funkade inte riktigt som jag hade tänkt mig, är mer frustrerad och framförallt irriterad än någonsin (nej jag blir inte ledsen, sysslar inte med sån skit). Eller jo de blir jag väl men jag väljer att visa det i ilska istället, enklare så.

Trodde att jag hade glömt bort en del totalt och det har varit otroligt skönt. Det visade sig dock att det bara va undanträngt långt långt bort och nu när det kommit upp till ytan igen så är jag så arg. Vet inte ens varför jag är arg egentligen, antagligen för att allt blev så fel. Om det är något som är frustrerande så är det när jag inte får som jag vill, har väldigt svårt att släppa när jag har fel eller när folk inte gör som jag vill. Eller klart jag kan kompromissa, de kan jag verkligen men dedär med att lyda andra har aldrig riktigt varit något för mig haha(chef nästa? hehe) Gynnar mig i ledaruppgifter men när det kommer till ens "fritid" så kan det ibland bli väldigt... drygt. Jag trivs helt enkelt med att ha kontroll över mitt liv och när det kommer in människor som förstör kontrollen så blir det jobbigt för mig. Den stora frågan för mig just nu är om jag ska ignorera det eller om jag faktiskt ska ta tag i det och för en gångs skull få ut dehär ur mitt liv till 100&

Känns väldigt konstigt att skriva såna här inlägg på bloggen men eftersom det är så otroligt skönt att skriva ner lite av sina tankar och det ändå inte är så många som läser bloggen så kommer det väl inte bli helt otroligt pinsamt, hoppas vi.

Vill vara liten igen och inte ha ett enda bekymmer, hakuna matata

Att ta tjuren vid hornen och att se döden i vitögat

2012-03-17 12:17:35 / 2 kommentarer ..


Idag är det en sån där dag. En dag när jag bara har kommit bort från allt och kan se allt med lite distans. Ibland är det bra. Just idag är det inte bra. Har nog kommit in i en ond spiral på sista tiden. Dom senaste sjunveckorna har varit ett rent helvete. Helt otroligt att jag kan bli så påverkad av en häst, av att vara helt ovetandes om hur allt kommer att bli och av all denna stress. Dt märks kanske inte så tydligt på bloggen, försöker ju trots allt att vara en glad och trevlig person, men antar att mina vänner har märkt det rätt rejält. Jag är inte samma person längre, eller så har bara den där trevliga delen av mig gått och gömt sig.


Får gång på gång höra att allt kommer bli bra, att jag inte ska oroa mig och att det finns så många som klarar av påfrestningarna som kissing spines faktiskt innebär och funkar på svårklassnivå. Helt seriöst, jag är så trött på det. Jag vill få vara svag, jag vill kunna gråta ut över att min häst kanske är död om en vecka och jag vill bara kunna få känna det jag vill. Självklart är jag glad över alla stöttar mig dagligen, ni är guld värda! Tro inget annat. Men ibland vill jag bara få vara jag. Trots att mitt jag förtillfället inte är vad det brukar.


Det är en konstig känsla, den där när man förbereder sig på den eventuella tomhet som döden innebär. Att inte veta hur det kommer bli. Att bara hoppas att man har fel. Jag vill hellre förbereda mig på det värsta och sedan bi glad över att ha haft fel. Det är så mycket lättare än att hoppas på något och sen bli besviken.


Det känns rätt så konstigt att liksom komma ifrån min säkra, trygga bubbla på Strömsholm och liksom kunna se mig själv utifrån. Först nu inser jag hur dåligt jag egentligen mått den senaste tiden, och hur dåligt jag antagligen kommer må dom kommande sju veckorna, och antagligen ett tag till efter. Men med insikt om problem kommer kraften att förändra. För största delen i problemet ligger ju hos mig själv, för mig är inte själva problemet att jag mår dåligt. Jag tror det handlar om att jag inte tillåter mig att må dåligt och ändå gör det. Dags att ta tag i det här och faktiskt låta mig må dåligt, att faktiskt släppa fram mina känslor inför människor och sluta isolera mig och låta det bli värre, annars kommer jag tillslut ta slut inifrån.


Långt och krångligt inlägg, mer för min egen skull än för er skulle jag tro. Kram osv.




Vet att bilden va upplagd för sådär ett par dagar sen, men iPaden krånglar så kan inte ladda upp nya...


  
  

HEJ ALLIHOPA! Vi heter Hanne och Linda och är typ världens skönaste människor:PPPPP Fast ibland är vi seriösa också, speciellt med hästarna, där är det fullt fokus. Annars är vi kaos. just sayin :P hejdå


Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratidesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se