ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Dagens träning

2012-03-27 23:39:39 / 2 kommentarer ..


Har spenderat kvällen åt plugg och annat viktigt, lite mejl som skulle skrivas och lite fix och ja, ni vet... Sånt där helt enkelt.

Lovade ju ett inlägg om dagens träning, eftersom det gick så otroligt bra går jag mer än gärna igenom det om och om igen. Blir bara ett kort inlägg eftersom det inte direkt var några krångliga övningar, gjorde iprincip samma saker hela tiden. Fokus låg på hästträning, styrka, teknik och precision. Så skönt att få en sån träning som första träning ute. Inte en massa bana och svårigheter utan bara helt enkelt fokusera på att få hästarna fina och genomjobbade.

Värmde upp på en stor volt, utan stigbyglar, och från början bara ett antal bockar som vi skulle galoppera över. Försöka lägga bocken mitt i ett galoppsprång och behålla samma rytm före, över och efter. Sune har så svårt för det där, han vill så gärna dundra på och ta allt i 180, hoppa stort över och hamna ur balans. Men idag tyckte jag faktiskt att det släppte. Kunde sätta honom på bakbenen, mjukna och att han faktiskt gick kvar där ett tag. Det är inte jättelänge men stunderna mellan varje förhållning och halvhalt blir längre och längre, han väntar faktiskt på mig ordentligt bra nu! Så skönt att inse att jag gör ett vettigt jobb med honom annars hade vi ju inte utvecklats såpass. La till ett hinder på varje halva efter en stund, ett kryss och på andra halvan ett räcke med en låda under. Flög verkligen åt helvete när han hoppade upp sig på lådan, haha ska inte göra sånt utan stigbyglar..........

Gick över till att hoppa hinder. Kom ett par gånger på en liten oxer med bom före och efter, fick till det okej. Jag och DS bestämde att jag inte längre letar efter en mittemellan/lagom galopp, ordet lagom byter till perfekt. Hittar helt enkelt inte den perfekta galoppen efter en framridning där allt handlar om att vänta. Svårt att få ut språnglängden utan att väntakänslan försvinner.

Byggde om det till en linje som vi hoppade från båda hållen, bommar både framför och bakom på båda. Hoppade igenom det ett antal gånger från båda hållen. Avslutade på ungefär 120 och fick jag verkligen en bra känsla. Fick till supersprång och allt i mellan stämde också så bra. Älskar känslan av att verkligen hitta rätt! Det är trots allt de stunderna man fortsätter för, de stunder där allt verkligen stämmer och man hittar det där med perfekt! Avslutade sedan och hade en liten feedbackstund

Blev ju inte värre av att få peppande komplimanger av både DS och stallmästaren. Har tydligen både bra känsla och teknik, en uppåtgående utvecklingskurva och JF sa att han såg fram emot att se mig på den andra hästen, Geb, att det skulle bli spännande. Känner detsamma. Känner mig så på topp just nu. Ska hålla kvar vid det här och om lite mindre än två veckor är det 110debut!


Kommentarer
Samanta - med fokus på Islandshästen! http://samantas.blogg.se/

Vilken stor häst! Till skillnad från islänningarna jag rider på, haha! :)

2012-03-28 01:33:49

SV: Tyvärr så går det inte :( Han har då grov kissing spines och hans rygg är byggd på det sättet... Lite surt :(

2012-03-28 08:03:17
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se